Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti a generat în primul trimestru din 2015 un venit operaţional net (NOI) de 7,4 milioane de euro, reprezentând o creştere de 1,3% comparativ cu T1 2014. Centrul comercial era evaluat la 401 milioane de euro la 30 septembrie 2014.
Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu excepţia hipermarketului, au crescut cu 9,3% în T1, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lui 2014. Rata de ocupare a AFI Palace Cotroceni a urcat la 99%.
Venitul operaţional net al mall-ului AFI Palace Ploieşti a depăşit un milion de euro în T1 2015, iar vânzările retailerilor (cifra de afaceri) au crescut cu 21,7%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lui 2014. Gradul de ocupare actual al mall-ului din Ploieşti este de 99%.
‘AFI Europe România a încheiat T1 cu rezultate operaţionale şi financiare excelente. Venitul operaţional net al activelor noastre generatoare de venit din România a crescut cu 8%, cu o rată de ocupare medie de 98%. Noile clădiri de birouri AFI Park 2 şi AFI Park 3 au contribuit la veniturile operaţionale nete ale companiei, aşa cum va fi şi cazul AFI Park 4 & 5, când vor fi finalizate la sfârşitul anului. În plus, avem în plan demararea construcţiei unor proiecte noi, precum AFI Business Park, situat pe Bulevardul Progresului, şi proiectul cu destinaţie mixtă din Bucureştii Noi’, a declarat directorul general al AFI Europe România, David Hay.
În prezent, clădirile de birouri AFI Park 4 & 5, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 32.000 metri pătraţi, se află în construcţie şi finalizarea lor este planificată pentru trimestru patru din acest an.
AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a publicat miercuri rapoartele financiare pentru T1 2015, înregistrând o creştere a profitului cu 126% (în monedă israeliană) la aproape 12 milioane de euro.
AFI Properties a anunţat un venit operaţional net de 20 de milioane de euro pentru T1 2015, reprezentând o creştere cu 9% (în monedă euro), în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Compania precizează că rezultatele financiare au fost influenţate de ratele de schimb valutar între moneda unică europeană (EUR) şi moneda naţională a Israelului (ISR) şi de vânzarea AFI Palace Pardubice, care a generat, până la vânzarea acestuia în trimestrul patru al anului trecut, 1,4 milioane de euro pe trimestru.