AGA Oil Terminal a respins cererea ca reprezentanţii ME să nu mai utilieze autoturismele companiei
Prin contractul de comodat se transferă gratuit folosinţa unui bun, cu obligaţia restituirii după o anumită perioadă.
Fondul de investiţii Broadhurst Investments, acţionar minoritar al Oil Terminal, a înaintat mai multe solictări în AGA, însă toate au fost respinse.
Printre propunerile Fondului se număra şi anularea indemnizaţiilor de şedinţă pe care le primesc reprezentnaţii statului în AGA, precum şi retragerea mandatului acordat OPSPI pentru angajarea unui consultant independent care să recruteze administratori profesionişti.
Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a angajat firmele Quest Advisors şi Transearch International pentru consultanţă în procesul de selectare a unor manageri profesionişti pentru companiile de stat. Până acum, la o serie de companii de stat au fost numiţi, la recomandarea celor două firme, manageri susţinuţi de zona politică.
Broadhurst a mai cerut în AGA ca Oil Terminal să rezilieze contractelor încheiate cu Oil Prod, dar şi cele acordate de compania de stat fără licitaţie, propunere de asemenea respinsă. În acest caz, administratorii urmează să prezinte o analiză privind încheierea acestor contracte.
În aceeaşi AGA, acţionarii au reînnoit mandatele administratorilor Sorin Viorel Ciutureanu, Dănuţ Tiberius Epure şi Mădălina Carmen Hritu, până la recrutarea administratorilor profesionişti.
Statul controlează, prin Ministerul Economiei, 59,62% din capitalul companiei. Fondul de investiţii Broadhurst Investments deţine 7,63% din acţiuni, iar diferenţa aparţine mai multor acţionari.
Compania Oil Terminal are o capitalizare de 74,66 milioane de lei (16,7 milioane de euro) la ultima cotaţie bursieră şi este specializată în prestarea de servicii privind primirea, depozitarea şi expedierea petrolului şi a păcurii, precum şi a altor materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.