Agenţia de presă de stat nord – coreeană: Raportul SUA privind terorismul arată o ‘politică ostilă’ care face discuţiile dificile
Raportul „dovedeşte încă o dată” că respingerea de către Statele Unite a Coreii de Nord arată „o politică ostilă”, a declarat KCNA într-un comunicat, citând un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.
„Canalul de dialog dintre RPDC şi SUA este din ce în ce mai restrâns din cauza unei asemenea atitudini”, notează agenţia de presă de stat nord-coreeană.
Kim Jong Un a stabilit în aprilie un termen limită pentru sfârşitul anului pentru discuţiile de denuclearizare.
Coreea de Nord şi Statele Unite ar putea organiza o altă rundă de discuţii la nivel de lucru cel mai devreme la jumătatea lunii noiembrie pentru a accelera progresul, a declarat parlamentarul sud-coreean Lee Eun-jae luni după ce a participat la un briefing la Serviciul Naţional de Informaţii din Seul.
Rapoartele de ţară asupra terorismului, publicate de Departamentul de Stat american pe 1 noiembrie, reafirmă desemnarea Coreii de Nord ca sponsor al terorismului de stat, declarând că „guvernul RPDC a oferit în mod repetat sprijin pentru acte de terorism internaţional, în timp ce RPDC a fost implicată în asasinate pe teritoriu străin”.
Patru nord-coreeni identificaţi drept suspecţi de poliţia malaeziană în asasinarea în 2017 a lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al lui Kim Jong Un, rămân în libertate.