Agricultura intensivă riscă să amplifice pericolul deşertificării României – Syngenta

Agricultura românească va înregistra, în acest an, o producţie record, însă pericolul exploatării intensive şi nesustenabile a terenurilor riscă să amaneteze viitorul agroalimentar al ţării, consideră specialiştii Syngenta, într-un comunicat remis luni AGERPRES.
Economica.net - lun, 08 aug. 2016, 14:17
Agricultura intensivă riscă să amplifice pericolul deşertificării României - Syngenta

Potrivit comunicatului, cultivarea intensivă, folosind tehnologii care solicită la maxim potenţialul pământului, ar putea afecta semnificativ suprafaţa agricolă fertilă, pericolul deşertificării fiind unul foarte mare.

‘Acest lucru înseamnă că lucrăm la potenţial maxim fiecare hectar pentru a obţine o producţie cât mai mare. Agricultura care exploatează resursele naturale peste limite poate avea însă, în timp, efecte dăunătoare pentru calitatea mediului. Un simplu exemplu îl constituie lucrările necorespunzătoare ale solului, care pot duce la reducerea fertilităţii solului, la eroziune şi limitarea surselor de apa’, a declarat Andrei Măruţescu, directorul de comunicare şi relaţii publice Syngenta România şi Republica Moldova.

Potrivit specialiştilor, în aceste condiţii este absolut necesară adoptarea şi implementarea unor politici agricole sustenabile.

‘Dacă în acest moment putem spune ca agricultura nu ar avea şi nu va avea un impact negativ asupra biodiversităţii ţării noastre, nu acelaşi lucru îl putem spune despre protecţia surselor de apă şi utilizarea raţională a surselor de apă în agricultură, conservarea calităţii solului şi diminuarea eroziunii solurilor’, a mai spus Măruţescu.

Evoluţia cifrei de afaceri din sectorul agricol demonstrează ca România are un potenţial semnificativ, iar viitorul arată excelent pentru acest sector de activitate.

‘În aceste condiţii, este evident nevoie de tehnologii şi soluţii moderne pentru combaterea dăunătorilor, bolilor şi buruienilor, mai ales în contextul în care presiunea factorilor climatici asupra ecosistemelor agricole este tot mai mare. Pentru a rămâne competitivi pe piaţă, fermierii români trebuie să apeleze la ultimele tehnologii şi soluţii’, afirmă experţii de la Syngenta.

Syngenta este o companie internaţională cu peste 26.000 de angajaţi în mai mult de 90 de ţări. În România, reprezentanţa grupului elveţian Syngenta este prezentă de aproape 15 ani şi are o echipă de peste 100 de angajaţi care oferă soluţii de protecţia plantelor adaptate condiţiilor pedoclimatice din România.

Te-ar mai putea interesa și
China a lansat un program pentru a majora consumul de cereale
China a lansat un program pentru a majora consumul de cereale
China a lansat marţi un program pe zece ani pentru a majora consumul de boabe de cereale şi pentru a dezvolta industria prin standarde de producţie mai ridicate, cercetare şi cooperare......
Aurul bate record după record, românii au început să prindă gustul lingourilor. Ce se va întâmpla cu prețul în 2025
Aurul bate record după record, românii au început să prindă gustul lingourilor. Ce se va întâmpla cu prețul în 2025
În 2024 prețul aurului a crescut cu 28%. Băncile centrale ale Chinie, Poloniei și Autoritatea Monetară din Singapore ...
Important pentru toți șoferii. Șanse pentru RCA mai ieftin. BAAR a luat decizia
Important pentru toți șoferii. Șanse pentru RCA mai ieftin. BAAR a luat decizia
Scriam zilele trecute că firmele de asigurare din România sunt nevoite să plătească și în 2025 o contribuție specială ...
Teheranul a decis să permită din nou iranienilor folosirea WhatsApp și Google Play
Teheranul a decis să permită din nou iranienilor folosirea WhatsApp și Google Play
Consiliul Suprem al Ciberspaţiului din Iran, care este responsabil cu gestionarea internetului în republica islamică, ...