Ahold Delhaize: Finalizarea procesului de achiziție a Profi ar putea avea loc în trimestrul patru 2024

Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, ar putea finaliza procesul de achiziție a lanțului Profi Rom Food de la fondul de investiții Enterprise Investors în trimestrul patru al acestui an, se arată în ultima raportare financiară a companiei.
Alina Stanciu - mie, 07 aug. 2024, 10:15
Ahold Delhaize: Finalizarea procesului de achiziție a Profi ar putea avea loc în trimestrul patru 2024

Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, și-ar putea dubla dimensiunea operațiunilor locale în trimestrul patru al anului atunci când retailerul se așteaptă să încheie tranzacția prin care a preluat lanțul de peste 1.650 de magazine proprii și Partener Profi, potrivit ultimul raport financiar al companiei.

Retailerul nu a inclus însă în rezultatele sale veniturile generate de Profi, din cauza datei incerte a preluării. „Deoarece momentul încheierii este incert, perspectivele noastre pentru 2024 exclud orice impact al acestei tranzacție”, anunță compania.

Acordul pentru achiziția strategică în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de euro a Profi Rom Food S.R.L. („Profi) de către Ahold Delhaize a fost anunțată de părți în data de 30 octombrie 2023. 

De asemenea, în data de 24 ianuarie 2024, Comisia Europeană a transmis Consiliului Concurenței din România, spre analiză și avizare, dosarul privind tranzacția.

În cadrul analizei, autoritatea de concurență va evalua impactul operațiunii asupra consumatorului final și al furnizorilor pe piața de vânzare cu amănuntul a bunurilor de consum curent.

Vânzările nete ale grupului Ahold Delhaize în al doilea trimestru al anului au fost de 22,3 miliarde de euro, în creștere cu 0,7% la o rată de schimb constantă și cu 1,2% la o rată de schimb reală. Vânzările comparabile fără benzină din T2 au crescut cu 0,6%, cu o scădere de 0,4% în SUA și o creștere de 2,4% în Europa. Vânzările comparabile fără benzină au avut un impact negativ de 1,2 puncte procentuale în SUA din cauza schimbărilor calendaristice, iar impactul negativ net
de 2,3 puncte procentuale în Europa din cauza schimbărilor calendaristice și a grevelor.

În Europa, vânzările companiei s-au cifrat la 8,7 miliarde de euro, fiind cu 4,3% mai mari la o rată de schimb constantă și cu și 3,8% la o rată de schimb reală.

„A fost un trimestru aglomerat, deoarece am lansat strategia noastră „Să creștem împreună”, pe plan intern și extern. Credem că avem un set foarte convingător de ambiții, care, dacă vor fi îndeplinite, vor produce o creștere puternică pentru compania noastră. În același timp, am observat o dinamică puternică și în creștere la mărcile noastre în ambele regiuni. Pe măsură ce inflația s-a temperat și oportunitățile promoționale au crescut, susținute de vânzători, mărcile noastre au continuat să ofere o valoare deosebită pentru clienți, prin programele de fidelizare și sortimentul larg de produse naționale și  marcă proprie și oferind o experiență de cumpărare bună atât online cât și în magazin”, a declarat Frans Muller, președinte și CEO Ahold Delhaize.

Delhaize „The Lion” Nederland B.V. este o companie a grupului Ahold Delhaize, prezent pe piața românească prin intermediul Mega Image S.R.L., care are ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun.

Profi Rom Food S.R.L. își desfășoară activitatea în domeniul comerțului cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. Profi Rom Food S.R.L. este deținută de MEP Retail Luxco S.à.r.l., parte a grupului de investiții MidEuropa.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul ungar a prezentat autocarele pe care vrea să le folosească pentru a trimite migranți ilegali la Bruxelles. Belgia a protesta furioasă
Guvernul ungar a prezentat autocarele pe care vrea să le folosească pentru a trimite migranți ilegali la Bruxelles. Belgia ...
Ungaria a prezentat autocarele cu care doreşte să trimită la Bruxelles solicitanţii de azil ce sosesc la graniţa sa cu Serbia, provocând luni o reacţie furioasă din partea guvernului belgian,......
Statele Unite continuă să importe grâu din Europa, ca urmare a scăderii producției interne
Statele Unite continuă să importe grâu din Europa, ca urmare a scăderii producției interne
O navă încărcată cu grâu din Franţa se îndreaptă spre New York, în pofida recoltei dezastruoase de grâu a Franţei ...
Apele Române au scos la licitație 71 de sectoare de plajă, pentru o perioadă de 10 ani
Apele Române au scos la licitație 71 de sectoare de plajă, pentru o perioadă de 10 ani
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) scoate la închiriere 71 de sectoare de plajă, pentru o perioadă de 10 ...
Grecia va colabora cu România și Bulgaria pentru a combate explozia prețurilor la energie electrică în zonă
Grecia va colabora cu România și Bulgaria pentru a combate explozia prețurilor la energie electrică în zonă
Ministrul Energiei din Grecia, Theodore Skylakakis, a spus luni că piaţa unificată de electricitate din UE nu funcţionează ...