Air Berlin renunţă la ruta Berlin – București. Este a doua companie care pleacă din România în mai puţin de o lună

A doua cea mai mare companie aeriană din Germania, Air Berlin, care oferă zboruri pe ruta Berlin - București, renunță din februarie la aceste zbouri. 
Andrada Ghira - sâm, 14 ian. 2017, 12:18
Air Berlin renunţă la ruta Berlin - București. Este a doua companie care pleacă din România în mai puţin de o lună

Companiile aeriene Air Berlin și Niki au anunțat programul pentru această vară, ca parte a unui exercițiu de restructurare ce prevede transferul unor rute de la Air Berlin la Niki. Astfel, Air Berlin renunță la mai multe rute, printre care și la ruta Berlin (Tegel) spre București, informează CH Aviation. 

Contactați de ECONOMICA.NET, reprezentanți ai companiei au spus că Air Berlin ar putea relua în viitor zborurile între Berlin și București. 

Cine va dori să ajungă la aeroportul Tegel din Berlin va ajunge cu escală la Belgrad, iar zborurile sunt operate de Air Serbia, deținută în proporție de 49% de Etihad Airways. 

Air Berlin a fost ani la rând singura companie care a oferit zboruri directe între București și capitala Germaniei. Din toamna anului trecut însă, gigantul low-cost Ryanair a lansat zborurile între București și Berlin Schönefeld, aeroport secundar. 

Air Berlin se va concentra pe zborurile intercontinentale, dar și pe rutele de business și cele de pe piața internă a Germaniei, în timp ce Niki va oferi zboruri spre destinații de vacanță, ca parte din Blue Sky, o nouă companie aeriană care va fi controlată de turoperatorul TUI, dar și de Etihad Etihad Airways și Niki Privatstiftung. 

Air Berlin a fost înființată în 1979 și a transportat în 2015 peste 30 de milioane de pasageri. Totuși, compania încearcă restructurarea afacerii, după pierderile record înregistrate în 2015, de 466 milioane de euro. Cel mai mare acționar al Air Berlin este compania Etihad Airways, care în 2011 și-a majorat participația la 29,21%. Grupul Air Berlin și/-a vândut participația de 49% din operatorul Niki în decembrie 2016. 

CITEȘTE ȘI Efectul low-cost pe cursele interne. Şi cum a schimbat Ryanair piețele din Germania, Italia şi Polonia

Și Alitalia a renunțat la România 

Alitalia a renunțat și ea la singura rută pe care mai oprea zboruri din România. Este vorba de zborurile spre Roma, acolo unde Ryanair a făcut concurență cu prețuri mici.  

„Alitalia confirmă închiderea rutei Roma-Bucureşti de la 1 februarie 2017. A doua fază a planului strategic de afaceri va vedea o remodelare a reţelei de zboruri scurte şi medii. Optimizarea ofertei de zboruri Alitalia pe ruta Roma-Bucureşti este parte din acest plan, destinat să asigure sustenabilitatea economică a operaţiunilor companiei care este transportatorul naţional. Această rută nu mai este viabilă din punct de vedere financiar. Alitalia contactează pasagerii afectaţi şi le oferă posibilitatea să-şi schimbe planurile de călătorie sau o rambursare integrală a contravalorii biletelor”, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul Alitalia.

Te-ar mai putea interesa și
GM, Toyota și Volkswagen i-au cerut lui Trump să mențină creditele fiscale pentru mașinile electrice
GM, Toyota și Volkswagen i-au cerut lui Trump să mențină creditele fiscale pentru mașinile electrice
Un grup care reprezintă mari producători de automobile, inclusiv General Motors, Toyota Motor Corp și Volkswagen, l-a îndemnat pe președintele ales Donald Trump să păstreze credite fiscale......
Război comercial – China extinde investigaţia antisubvenţii privind importurile de produse lactate din UE
Război comercial – China extinde investigaţia antisubvenţii privind importurile de produse lactate din UE
China şi-a extins vineri investigaţia antisubvenţii cu privire la importurile de produse lactate din Uniunea Europeană, ...
CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de euro pe pieţele internaţionale
CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de euro pe pieţele internaţionale
CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare 300 de milioane de euro printr-o nouă emisiune ...
Sebastian Burduja, ministrul Energiei: Proiectul Neptun Deep îşi continuă parcursul fără impedimente
Sebastian Burduja, ministrul Energiei: Proiectul Neptun Deep îşi continuă parcursul fără impedimente
Proiectul Neptun Deep îşi continuă parcursul fără impedimente, în ritm accelerat, iar activităţile de foraj pentru ...