Airbus avertizează că va fi mai dificil de îndeplinit obiectivul privind livrările de aeronave în 2018

Grupul aeronautic european Airbus a atenuat principalele ţinte de livrări şi a avertizat că îndeplinirea acestora va fi "un efort mai extins", din cauza problemelor apărute la furnizori, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 31 oct. 2018, 10:33
Airbus avertizează că va fi mai dificil de îndeplinit obiectivul privind livrările de aeronave în 2018

Tonul prudent privind livrările – care determină profitul şi veniturile – vine în pofida câştigurilor trimestriale mai ridicate ale furnizorului de aeronave, sateliţi şi elicoptere.

Profitul operaţional ajustat al Airbus a urcat în trimestrul trei din 2018 la 1,576 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari), la venituri de 15,451 miliarde de euro, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un câştig de 1,441 miliarde de euro, la vânzări de 15,316 miliarde de euro.

Grupul aeronautic european se confruntă cu noi dificultăţi la cele mai bine vândute avioane – Airbus A321 – care se produc la fabrica din Hamburg, Germania, chiar dacă unii furnizori au început să livreze mai rapid motoarele pentru aceste modele.

„Mai sunt multe de făcut înainte de finalul anului, pentru a ne îndeplini pe deplin angajamentele”, se arată într-un comunicat al Airbus.

Compania şi-a menţinut obiectivul de a livra anul acesta 800 de aeronave comerciale, necesare pentru a-şi îndeplini ţintele financiare, dar a anunţat că acum acest obiectiv va include şi livrarea a 18 avioane A220, de la recent achiziţionata firmă Bombardier CSeries.

Săptămâna trecută, compania britanică Rolls-Royce a avertizat că se aşteaptă să livreze 500 de motoare mari anul acesta, faţă de prognoza anterioară de 550, şi lucrează îndeaproape cu clienţii, cum ar fi Airbus, care foloseşte Trent 7000 la noua sa aeronavă A330neo.

În pofida întârzierilor, Airbus este încrezător că-şi va îndeplini anul viitor obiectivul de a produce lunar 60 de aeronave cu un singur culoar la toate fabricile sale, faţă de 55 în prezent.

Anul trecut, Airbus a raportat vânzări de 67 de miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi pe plan global.

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Procuratura din Paris a început o anchetă împotriva platformei X și a persoanelor care o conduc pentru ingerință externă, prin distorsionarea algoritmului de căutare
Procuratura din Paris a început o anchetă împotriva platformei X și a persoanelor care o conduc pentru ingerință externă, ...
Secţiunea de combatere a criminalităţii cibernetice din cadrul Parchetului din Paris a deschis la 9 iulie o anchetă vizând reţeaua socială X şi directorilor săi, suspectaţi că ar fi......
Bolojan: România are o perspectivă îmbunătățită din partea piețelor financiare după primul pachet de măsuri. Va trebui modificată legislația fiscală (Update)
Bolojan: România are o perspectivă îmbunătățită din partea piețelor financiare după primul pachet de măsuri. Va ...
România are "o perspectivă îmbunătăţită" din partea pieţelor financiare după adoptarea primului pachet de măsuri ...
Administrația „Apele Române” a închiriat la licitație 22 de sectoare de plajă pentru o perioadă de 10 ani
Administrația „Apele Române” a închiriat la licitație 22 de sectoare de plajă pentru o perioadă de 10 ani
O nouă etapă de licitaţie pentru închirierea plajelor pentru următorii zece ani (sezonul estival 2025-2034) a fost finalizată, ...
Agențiile Fitch și S&P Global au îmbunătățit ratingul Bulgariei
Agențiile Fitch și S&P Global au îmbunătățit ratingul Bulgariei
Agenţiile internaţionale de evaluare financiară Fitch Ratings şi S&P Global Ratings au îmbunătăţit ratingul pentru ...