Airbus: criza din Ucraina a crescut interesul pentru elicopterele de atac

Criza din Ucraina a avut drept efect creşterea interesului anumitor state europene pentru achiziţionarea de elicoptere de atac dar până acum nu a avut niciun impact semnificativ asupra vânzărilor de elicoptere civile produse de Airbus Helicopters pe piaţa din Rusia, a declarat marţi directorul Airbus Helicopters, Guillaume Faury, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 21 mai 2014, 18:04
Airbus: criza din Ucraina a crescut interesul pentru elicopterele de atac

Airbus Helicopters (fostul Eurocopter) este în cursă pentru o licitaţie organizată în Polonia pentru achiziţionarea a 70 de elicoptere, un contract de trei miliarde de euro pentru achiziţionarea a 70 de elicoptere de transport, licitaţie la care grupul european va propune o versiune îmbunătăţită a modelului Super Puma.

‘Toată lumea în Europa evaluează consecinţele pe termen scurt, mediu şi lung ale acestei crize asupra echipamentelor militare’, a declarat Guillaume Faury cu ocazia salonului aeronautic şi de apărare ILA de la Berlin, adăugând însă că este prematur să evalueze impactul asupra numărului şi naturii comenzilor.

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au determinat mai multe state europene să-şi majoreze bugetele alocate pentru echipamentele militare.

În schimb, Guillaume Faury a spus că nu a constatat un impact notabil asupra vânzărilor de elicoptere civile pe piaţa din Rusia, unde Airbus Helicopters controlează aproximativ 40% dintr-o piaţă de 50-60 de aparate pe an. ‘Nu este însă o situaţie de tip ‘business as usual’ în sensul că toată lumea urmăreşte cu multă atenţie evoluţia situaţiei’, a subliniat Guillaume Faury.

Anul trecut, elicopterele militare au reprezentat 45% din vânzările Airbus Helicopters iar pentru acest an compania se aşteaptă ca recentele conflicte precum cele din Mali sau Afganistan să conducă la creşterea interesului pentru elicopterele sale de atac Tigre. ‘Acest lucru ar putea avea un impact asupra sectorului elicopterelor militare care pot juca un rol major pentru a împiedica acest gen de ameninţări venite din partea grupurilor de insurgenţi şi nu din partea unor armate regulate’, a apreciat Guillaume Faury.

Pentru moment, Airbus Helicopters este implicat în două mari proceduri de licitaţie în sectorul de apărare, una în Coreea de Sud şi cealaltă în Polonia, rezultatul urmând să fie anunţat până la sfârşitul acestui an.

Airbus Helicopters, care la începutul acestui an şi-a schimbat denumirea din Eurocopter, parte a concernului European Aeronautic Defence and Space Company, redenumit şi el Airbus Group, este deja cel mai mare producător mondial de elicoptere civile cu o cifră de 46% în 2013, devansând Textron Inc , divizie a grupului american Bell Helicopter, şi AgustaWestland, divizie a grupului italian Finmeccanica.

 

Te-ar mai putea interesa și
Aquila a afişat un profit net în scădere cu 19% după primele nouă luni
Aquila a afişat un profit net în scădere cu 19% după primele nouă luni
Compania de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum Aquila a încheiat primele 9 luni din 2024 cu venituri de 2,1 miliarde de lei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi......
Cele două condiţii care ar putea să țină taxele pe loc în 2025
Cele două condiţii care ar putea să țină taxele pe loc în 2025
"Singura şansă ca România să evite un acord cu FMI şi să nu crească taxele este să atragă toţi banii restanţi ...
Colapsul Guvernului Germaniei ar putea fi o veste bună pentru pieţele financiare europene – Reuters
Colapsul Guvernului Germaniei ar putea fi o veste bună pentru pieţele financiare europene – Reuters
Alegerile legislative anticipate din Germania ar putea avea şi unele consecinţe pozitive pentru economia zonei euro, în ...
Trump a făcut anunțul: Elon Musk va conduce noul Departament al Eficienţei Guvernamentale
Trump a făcut anunțul: Elon Musk va conduce noul Departament al Eficienţei Guvernamentale
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că miliardarul Elon Musk va conduce noul Departament al Eficienţei ...