Airbus Helicopters: Exportăm 75% din ceea ce producem şi dorim să ne menţinem şi în viitor

Director general Airbus Helicopters România, Serge Durand, a declarat joi, la unitatea de mentenanţă şi modernizare elicoptere a companiei de la Ghimbav, că unitatea exportă în prezent 75% din ceea ce lucrează, procent care va fi menţinut şi în continuare, iar capacitatea de producţie este acoperită în proporţie de 88% cu comenzi.
Economica.net - joi, 27 apr. 2017, 18:39
Airbus Helicopters: Exportăm 75% din ceea ce producem şi dorim să ne menţinem şi în viitor

‘Această companie este specializată în mentenanţă, reparaţii şi modernizarea elicopterelor. Este foarte important de precizat că exportăm foarte mult din ceea ce realizăm. Lucrăm în acest moment la număr de 20 de elicoptere pentru forţele armate din Marea Britanie, Franţa, Emiratele Arabe, Guineea, Gabon, care se modernizează, dar şi avem şi elicoptere SMURD sau pentru alte domenii la care lucrăm. Din luna octombrie avem o comandă semnată cu Finlanda pentru modernizarea a două elicoptere. 70% din veniturile noastre se realizează din export şi suntem foarte mulţumiţi că avem 88% din capacitate acoperită cu comenzi. Această companie exportă practic pentru România în întreaga lume. Mesajul nostru este că în această companie oferim servicii la nivel global’, a spus directorul general al Airbus Helicopters România, cu ocazia unei demonstraţii pentru jurnalişti la uzina de la Ghimbav.

Acesta a amintit despre contractul semnat la începutul lunii aprilie 2017, cu IAR Ghimbav, pentru producerea elicopterului H215 M, varianta militară.

‘Este un contract foarte important semnat cu IAR, cu sprijinul Ministerului Economiei din România, pentru a ne uni eforturile în realizarea acestui elicopter. Sunt foarte încântat de acest contract, avem 40 de ani de cooperare. IAR Ghimbav a produs mai mult de 300 de elicoptere sub licenţa noastră, avem tehnologie comună, ştim cum să lucrăm. Oferim IAR Ghimbav şansa să fie cel mai important contractor, pentru a personaliza şi a pune armament şi siteme speciale pe elicoptere, pentru forţele aeriene. Noi livrăm aparatul clasic, în varianta civilă, iar IAR îl transformă în varianta militară. Este absolut logic să producem şi pe fiul şi pe nepotul lui PUMA, în continuare. Ne uităm la viitor şi dorim ca prin acest acord să exportăm elicoptere şi în anii următori’, a spus sursa citată.

Serge Durand a explicat că, începând cu anul 2019, când va începe la Ghimbav producerea elicopterului H215, în variantă civilă, şi Ministerul Apărării Naţionale va dori să-şi reînnoiască flota cu H215, IAR-ul este soluţia potrivită pentru modernizarea acestora şi adăugarea de sisteme speciale pentru armată.

‘Deci noi suntem contractorul principal care va pregăti elicopterul pentru forţele armate, şi noi sprijinim livrările elicopterului de bază, vorbim de elicopterul civil H215. Exclusivitatea este pentru cinci ani, dar ce am semnat noi ne dă o perspectivă de 40 de ani. Pentru a începe această cooperare trebuie să atingem pragul minim de 16 elicoptere H215 comandate pentru noua fabrică, stabilit de preşedintele nostru Olivier Michalon, senior vice-president pentru Europa al Airbus Helicopters. În momentul în care avem 16 comenzi, începem şi personalizarea cu IAR, varianta militară’, a punctat Durand.

Sursa citată a adăugat că anul trecut a fost o scădere pe piaţa de elicoptere din raţiuni economice, dar cu toate acestea compania îşi menţine nivelul maxim de cotă de piaţă.

Compania Airbus Helicopters România este rezultatul unui joint venture între Airbus şi IAR, parteneriat care a fost reconfirmat recent prin semnarea Acordului general de coperare exclusivă pentru fabricarea la Ghimbav a elicopterului H215M.

După prezentarea unităţii de mentenanţă şi modernizare elicoptere, jurnaliştii au asistat la o demonstraţie făcută de piloţii de la IAR Ghimbav, cu elicopterul militar modernizat pentru forţele armate din Emiratele Arabe.

Te-ar mai putea interesa și
Klaus Iohannis nu a desemnat premierul. Negocierile continuă și astăzi. Președintele speră că după numirea președinților celor două camere se va putea face și guvernul
Klaus Iohannis nu a desemnat premierul. Negocierile continuă și astăzi. Președintele speră că după numirea președinților ...
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații după consultările pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare. După consultările de astăzi de la Cotroceni, el speră că......
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie ...
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...