În septembrie, grupul european Airbus a prezentat un plan de reorganizare internă în urma căruia toate diviziile vor fi combinate într-o singură companie, în ideea simplificării guvernanţei corporatiste şi optimizării eficienţei. Airbus Group va fuziona cu principala sa divizie Airbus Commercial Aircraft, care produce avioane de pasageri, în cadrul unei noi entităţi botezate ‘Airbus’. Francezul Fabrice Brégier va deveni director operaţional al Airbus în timp ce germanul Tom Enders va rămâne directorul general al grupului.
Sindicatul CFTC a precizat că unele consilii ale angajaţilor Airbus au fost deja contactate pentru negocieri privind concedierea a 780 de persoane.
‘Nu comentăm speculaţiile din presă privind un proces aflat în derulare, ţinând cont că încă nu s-a luat nici o decizie’, a afirmat un purtător de cuvânt al Airbus.
În septembrie, Airbus Helicopters a anunţat că intenţionează să reducă 582 de locuri de muncă în Franţa, printr-un program de plecări voluntare, ca răspuns la dificultăţile de pe piaţa elicopterelor comerciale.
Constructorul aeronautic european a precizat că reducerile vor avea loc în următorii doi ani, la două unităţi din Franţa.
Grupul Airbus este cel mai mare producător din lume de elicoptere comerciale şi a fost afectat de încetinirea cererii, în special din partea clienţilor din sectorul energetic, şi de consecinţele accidentului în care a fost implicat în Norvegia unul din elicopterele sale Super Puma, în aprilie.
Polonia a anulat un contract în valoare de 13,5 miliarde zloţi (3,14 miliarde de euro) privind achiziţionarea a 50 de elicoptere Caracal produse de Airbus Helicopters.
Airbus Helicopters a inaugurat, recent, noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.