AJOFM Arad a cheltuit 4 milioane de euro ca să identifice 4.000 de persoane care nu muncesc

05 07. 2014
joburi_66364500_30337600_10531700

Pare incredibil: AJOFM Arad a beneficiat de un proiect de peste 4 milioane de euro, din care 3 milioane bani europeni şi restul de la bugetul de stat, şi de toţi aceşti bani, a reuşit să extindă propriul sediul şi să identifice 4.100 de persoane neocupate şi neînregistrate ca şomeri, relatează Agerpres.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad şi-a extins spaţiul de lucru disponibil cu 160 mp, repartizaţi pe două nivele, informează Marinel Henteş, directorul instituţiei.

Noua clădire a fost ridicată în curtea instituţiei, lângă vechiul sediu. Realizată în mare parte din lemn, după o tehnologie germană, clădirea a fost construită în mai puţin de 100 de zile, costul lucrării fiind sub 100.000 de euro, finanţarea fiind asigurată în cadrul unui proiect european.

‘Clădirea are două două săli mari, situate la parter şi etaj, AJOFM urmând ca în aceste spaţii să organizeze cursuri de formare profesională, burse ale locurilor de muncă şi alte activităţi specifice. Am convingerea că această clădire, prin acţiunile pe care le vom găzdui aici, vor aduce cu siguranţă în Arad un serviciu de ocupare mai competitiv’, a declarat sâmbătă Marinel Henteş.

Potrivit sursei citate, proiectul în cadrul căruia a fost ridicată noua clădire este intitulat ‘Cercetarea şi prognozarea pieţei muncii din vestul României. Evidenţierea şomajului neînregistrat din judeţul Arad’, fiind iniţiat şi implementat în premieră naţională de către AJOFM Arad.

‘Valoarea proiectului se ridică la peste patru milioane de euro, din care aproximativ trei milioane euro sunt asigurate din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013. Proiectul care a debutat în martie 2012 are termen de finalizare 31 august 2014, dar AJOFM Arad intenţionează să solicite prelungirea acestui termen, precum şi extinderea activităţii derulate în cadrul proiectului’, a precizat directorul instituţiei.

Prin activităţile derulate în cadrul acestui proiect, AJOFM a reuşit identificarea a 4.100 de persoane neocupate şi neînregistrate ca şomeri, din zonele urbane din judeţul Arad.

‘Din păcate, s-a constatat că nivelul de pregătire profesională al acestora este redus sau inexistent. Poate tocmai aceasta este cauza care explică participarea destul de redusă la cele nouă burse ale muncii care au fost organizate special pentru şomerii neînregistraţi, în cadrul proiectului’, a mai precizat directorul AJOFM Arad.