Al doilea acţionar al UniCredit, Allianz, nu susţine noua politică de salarizare a grupului bancar italian – Reuters

Fondurile gestionate de compania germană de asigurări Allianz, al doilea mare acţionar al UniCredit, nu au susţinut noua politică de remunerare şi salarizare pentru 2022 de la grupul bancar italian, se arată într-un document consultat de Reuters.
AGERPRES - mar, 25 apr. 2023, 12:52
Al doilea acţionar al UniCredit, Allianz, nu susţine noua politică de salarizare a grupului bancar italian - Reuters

Minuta de la Adunarea anuală a Acţionarilor UniCredit, care a avut loc 31 martie, arată că Allianz s-a abţinut de la ambele voturi.

UniCredit a adoptat o nouă structură a remuneraţiei directorului general, Andrea Orcel, care ar urma să beneficieze de o creştere de 30% dacă banca îndeplineşte o serie de obiective anul acesta. Orcel, fostul şef al diviziei de investiţii bancare al grupului elveţian UBS AG, devine astfel unul dintre şefii de bănci cel mai bine plătiţi din Europa. Şi alţi directori de top urmau să beneficieze de creşterea de 30%. Noua structură fusese aprobată cu 69% din voturi, exprimate de acţionarii care reprezintă 47% din capitalul băncii.

Minuta arată că managerii globali de active Fidelity Investments şi Charles Schwab au votat împotrivă.

Conform documentelor publicate pe site-ul băncii, Orcel ar urma să primească o remuneraţie fixă de 3,25 milioane de euro anul acesta, comparativ cu 2,5 milioane de euro anul trecut.

De asemenea, el va primi o compensaţie variabilă de 6,5 milioane de euro, dacă banca depăşeşte obiectivele din 2023. Suma va fi plafonată la 4,25 milioane de euro – mai puţin decât bonusul pe 2022 – dacă banca doar îndeplineşte obiectivele din 2023.

Toată compensaţi variabilă va fi plătită în acţiuni şi va fi legată de îndeplinirea obiectivelor UniCredit din 2023 privind venitul net, costurile, capitalul şi profitul, precum şi unele ţinte pe termen lung.

În 2022, UniCredit i-a plătit lui Orcel un bonus de cinci milioane de euro, nivelul maxim stabilit de bancă, astfel încât valoarea totală a compensaţiei pentru 2022 a ajuns la 7,5 milioane de euro.

În 2022, banca italiană a raportat un profit peste estimări, de 6,5 miliarde de euro, a redus costurile totale 2% şi a majorat cu 40% plăţile către investitori.

De asemenea, UniCredit a majorat cu 22% nivelul mediu al bonusurilor pentru principalii 935 membri ai conducerii, unele dintre cele mai generoase recompense în rândul băncilor din Europa.

De la sosirea sa la UniCredit, în aprilie 2021, Orcel a evitat la limită o revoltă a acţionarilor din cauza remuneraţiei sale, care este dublă faţă de cea a predecesorului său. Dar, de la venirea sa, preţul acţiunilor UniCredit a fost mai mult decât dublu.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...