Şi asta după ce, Burger King a ieşit de pe piaţa din România în 2012, după o prezenţă de doar patru ani.
Restaurantele Burger King fac parte din portofoliul AmRest din 2007. Compania intenționează să profite de expertiza pe care o are pentru a extinde semnificativ lanțul de fast-food în regiune, potrivit unui comunicat de presă.
„Acest acord stabilește un nou punct de referință în implementarea strategiei de creștere brandului Burger King în regiune. Avem o viziune clară pentru dezvoltarea brandului și suntem cu adevărat încântați de oportunitățile oferite”, a declarat Alan Laughlin, președintele Burger King la AmRest.
„Credem cu tărie că angajamentul nostru de a crește brandul va crea o valoare deosebită pentru clienții noștri și va contribui la consolidarea poziţiei de lider a AmRest in Europa Centrala şi de Est”, a adăguta el.
În prezent, AmRest operează 40 de restaurante Burger King în Polonia, 14 în Cehia, două în Slovacia și unul în Bulgaria.
În prezent, un singur restauranat sub brandul Burger King mai funcționează pe piața locală, respectiv cel de pe Aeroportul Otopeni, administrat de compania Alpha Rocas, potrivit stirileprotv.ro.
Lanțul de fast-food Burger King a intrat pe piața din România în 2008, în sistem de franciză. În 2012, compania Atlantic Restaurant System, operatorul francizei locale, a intrat în insolvență și a închis toate restaurantele.
Fondată în 1954, Burger King este al doilea cel mai mare lanț restaurante care servesc hamburgeri din lume, cu peste 17.000 de restaurante în peste 100 de țări și teritorii din SUA. Aproape 100% din restaurantele Burger King sunt deținute și operate în sistem de franciză independentă, multe dintre ele fiind afaceri de familie, cu o tradiție de zeci de ani.