Albalact dă 0,159 de lei pe fiecare acţiune proprie din pachetul de 3%, pe care îl răscumpără prin bursă

Albalact (ALBZ), unul dintre cei mai mari trei producători de lactate din România, oferă este de 0,159 lei pentru fiecare din acţiunile proprii, pe care le va cumpăra între 11 februarie şi 4 martie, potrivit unui comunicat al companiei trimis la  ECONOMICA.NET. Valoarea totală a ofertei depăşeşte 3,1 milioane de lei.
Adrian N. Ionescu - J, 06 feb. 2014, 22:07
Albalact dă 0,159 de lei pe fiecare acţiune proprie din pachetul de 3%, pe care îl răscumpără prin bursă

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta publică a Albalact (ALBZ) de cumpărare a unui pachet de de 19.581.000 de acțiuni emise de societate, ce reprezintă 3% din capitalul social al Albalact, potrivit unui comunicat al companiei trimis la  ECONOMICA.NET.

Achiziția de acțiuni de către Albalact (ALBZ) face parte din programul de răscumpărare de acțiuni aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor societății, în octombrie 2013, cu scopul reducerii capitalului social.

După finalizarea răscumpărării, se va supune aprobării acționarilor societății reducerea capitalului social prin anularea acțiunilor proprii care au făcut obiectul răscumpărării. Numărul maxim de acțiuni care va face obiectul răscumpărării este de 130.340.000 acțiuni emise de Albalact.

Anularea a 3% din acţiunile companiei este menită să ducă la creşterea preţului acţiunilor, prin reducerea ofertei de titluri pe piaţă.

Operaţiunea poate avea ca efect şi concentrarea titlurilor la acţionarii care concentrează compania, Raul şi Petru Ciurtin, prin două firmele off shore, înregistrate în Cipru, şi fondul de investiţii RC2.

Familia Ciurtin controlează peste 42% din acţiuni, iar RC2 are  peste 25%. Restul aparţine micilor investitori. Fondul RC2 urmează să-şi vândă curând participaţia.

Acţionarii Albalact (ALBZ) au decis, încă din septembrie, răscumpărarea a 20% din capital, pachet evaluat la aproape 21 de  milioane lei, la preţul maxim aprobat de 0,16 lei /titlu.

Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pe care se tranzacționează acțiunile societății, permițând astfel accesul nelimitat al tuturor potențialilor vânzători (persoane fizice și juridice), fără a se determina în vreun fel persoanele cărora le este adresată.

Oferta va fi intermediată de Carpatica Invest.

Albalact – Alba Iulia este unul dintre primii trei producători de lapte şi produse lactate din România, cea mai mare companie cu capital majoritar românesc din industrie şi una dintre cele ma căutate de la BVB.

Cea mai recentă estimare de preţ ţintă a acţiunilor ALBZ este cea a Erste Group Research, care a stabilit preţul ţintă de 0,19 lei / titlu.

Anterior, în noiembrie,  SSIF Broker a estimat 0,158 lei / acţiune. Acum în piaţă este 0,1559.

Broker modificase recomandarea „CUMPĂRĂ“ , în „PĂSTREAZĂ“. Rezultatele pe 9 luni ale celei mai căutate producătoare de lactate de la Bursa din Bucureşti dezamăgiseră.

Între timp, estimarea Erste privind dividendele pe care compania le va da din profitulpe anul trecut au ridicat randmanetul dividendului la  peste 10%.

Compania a fost înfiinţată în anul 1971. Acum are peste 800 de angajaţi şi peste 5000 de acţionari şi este listată la categoria Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Albalact deţine și 99,01% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

Albalact comercializează produse proaspete pasteurizate şi UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul.

Te-ar mai putea interesa și
Bolojan: În aceste zile toate ministerele au ca sarcină să verifice situaţia tuturor companiilor din coordonare și peste tot unde vom constata lucruri care ies în decor le vom corecta
Bolojan: În aceste zile toate ministerele au ca sarcină să verifice situaţia tuturor companiilor din coordonare și peste ...
Premierul Ilie Bolojan a declarat, miercuri, că în următoarele zile toate ministerele au ca sarcină să verifice situaţia companiilor din coordonare la care statul este acţionar majoritar, iar......
Adrian Nicuşor Nica este noul președinte al ANAF. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial
Adrian Nicuşor Nica este noul președinte al ANAF. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial
Adrian Nicuşor Nica este noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, decizia de numire, semnată ...
Suntem în cea mai gravă criză bugetară din ultimii 15 ani, nu mai e timp să tăiem cu bisturiul – consultantul economic Adrian Negrescu
Suntem în cea mai gravă criză bugetară din ultimii 15 ani, nu mai e timp să tăiem cu bisturiul – consultantul ...
România se confruntă cu cea mai gravă criză bugetară din ultimii 15 ani, iar pentru a evita dezastrul, Guvernul Bolojan ...
Teren de 10 hectare din București, scos din nou la vânzare. O companie din Israel avea în plan acum 20 de ani să facă cel mai mare cartier de locuințe
Teren de 10 hectare din București, scos din nou la vânzare. O companie din Israel avea în plan acum 20 de ani să facă ...
Dezvoltatorul israelian Ram Global anunța înainte de criză planuri de sute de locuințe la București, iar pentru terenurile ...