Albalact şi-a propus pentru acest an un profit net aproape dublu faţă de 2012

Economica.net
03 05. 2013
fabrica_albalact_70473600

Veniturile totale ale companiei ar urma să crească cu 10%, la 385 milioane lei, iar cheltuielile totale cu 6,5%, la 368 milioane lei.

Albalact a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 343,8 milioane lei, în creştere uşoară faţă de valoarea din 2011, şi un profit net de 7,3 milioane lei, cu 27% mai mare. Compania va acorda în acest an primele dividende din ultimii 14 ani, de 0,0105 lei/acţiune.

Potrivit unor informaţii anterioare, compania are în plan pentru acest an păstrarea echilibrului între creşterea în volum şi profitabilitate, cu optimizarea cheltuielilor.

„Aşadar, urmărim consolidarea poziţiei în categoriile în care suntem lideri (lapte, smântână, unt) şi creşterea în alte categorii (iaurt, brânzeturi), cu menţinerea profitabilităţii. Altă prioritate pentru Albalact în 2013 este diversificarea portofoliului cu extinderi de gamă şi lansări de produse noi. Anul 2013 nu va fi un an mai uşor, însa există în continuare oportunităţi de dezvoltare a business-ului. Sunt şi categorii în lactate care cresc şi vor continua să crească, iar noi mizăm pe ele”, declara, într-un comunicat, Raul Ciurtin, preşedintele şi directorul general al Albalact.

În 2012, Albalact a dublat capacitatea de producţie a fabricii Rarăul din Câmpulung Moldovenesc pentru fabricarea brânzei de vaci, produs care a adus Albalact pe locul 2 în topul producătorilor de brânza proaspată de vaci, cu o cotă valorică de 9%. Compania mai deţine o unitate de producţie în localitatea Oiejdea din judeţul Alba.

Potrivit companiei, Albalact ocupă pe locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul.

Compania este controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,53% din acţiunile Albalact, prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%).

În acţionariat se mai regăseşte fondul de investiţii RC2, înregistrat şi el în Cipru. Fondul deţine 25,45% din acţiunile Albalact.

Compania este cotată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o capitalizare de aproximativ 20 de milioane de euro.