Alegeri parlamentare: Câte secţii de votare vor fi la nivel naţional

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa a anunţat, marţi, câte secţii de votare au fost delimitate pentru alegerile generale, urmând să se finalizeze şi licitaţiile pentru achiziţionarea buletinelor de vot, a ştampilelor şi timbrelor autocolante.
Economica.net - mie, 24 oct. 2012, 05:37
Alegeri parlamentare: Câte secţii de votare vor fi la nivel naţional

Mircea Duşă a anunţat că au fost delimitate, la nivel naţional, peste 18.700 de secţii de votare pentru alegerile generale.

Anunţul a fost făcut după videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii şi autorităţilor administraţiei publice locale, dedicată organizării alegerilor generale din 9 decembrie.

Cu acelaşi prilej, Duşa a mai spus că, la nivel local, procesul de derulare a licitaţiilor pentru cumpărarea buletinelor de vot este în desfăşurare, în timp ce, de la centru, se organizează licitaţia pentru timbrele autocolante şi ştampile ce vor fi folosite la alegerile parlamentare.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a adăugat că vineri, la Braşov, se va întâlni cu toţi şefii inspectoratelor judeţene de poliţie, cu care va discuta măsurile pentru ca alegerile să se desfăşoare corect.

Numărul secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie este de 18.749, dintre care 18.454 în ţară şi 295 în străinătate, potrivit datelor publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

În Bucureşti vor fi înfiinţate, pentru acest scrutin, 1.239 secţii de votare.

Potrivit legii, delimitarea secţiilor de votare se decide în termen de 30 de zile de la stabilirea datei alegerilor de către primarii comunelor, oraşelor, municipiilor sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor componente, împreună cu prefecţii şi cu structurile teritoriale ale Centrului Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor.

Numerotarea secţiilor de votare se stabileşte de către prefect, la nivelul fiecărei circumscripţii electorale.

Prefecţii comunică AEP, pentru înregistrarea în Registrul secţiilor de votare, delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare de la nivelul circumscripţiei electorale.

La alegerile parlamentare din 2008 au fost înfiinţate 18.104 secţii de votare, dintre care 221 în străinătate.

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor în vederea alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012 este 30 octombrie, adică cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data scrutinului.

Campania electorală începe în 9 noiembrie, cu 30 de zile înainte de ziua votării, şi se încheie în 8 decembrie, la ora 7.00.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț de ultimă oră pentru toți clienții Hidroelectrica. VIDEO cu directorul companiei
Anunț de ultimă oră pentru toți clienții Hidroelectrica. VIDEO cu directorul companiei
Hidroelectrica a anunțat, printr-o postare pe pagina sa de facebook că este în sfârșit disponibilă plata facturilor online pe site și în aplicația mobilă....
Simona Bucura-Oprescu:  Îi asigur pe toţi primarii că vor avea permanent în MMSS şi în mine personal un sprijin puternic pentru dezvoltarea de servicii sociale
Simona Bucura-Oprescu: Îi asigur pe toţi primarii că vor avea permanent în MMSS şi în mine personal un sprijin puternic ...
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, îi asigură pe primari că vor avea permanent în instituţia pe care o conduce ...
Ciolacu: Antreprenorii români sunt adevăratele modele de creştere pe care trebuie să le urmeze economia noastră
Ciolacu: Antreprenorii români sunt adevăratele modele de creştere pe care trebuie să le urmeze economia noastră
Antreprenorii români sunt ''adevăratele modele de creştere'' pe care trebuie să le urmeze economia noastră, a declarat ...
Ministerul Finanțelor a planificat împrumuturi de aproape 6,5 miliarde de lei pentru luna noiembrie
Ministerul Finanțelor a planificat împrumuturi de aproape 6,5 miliarde de lei pentru luna noiembrie
Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna noiembrie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de ...