Alexandru Mănăilă, Park Properties: Dacă cumperi terenuri în poziții cu unicitate și la prețuri corecte, apartamentele se vor vinde indiferent de condițiile pieței

Dezvoltatorul imobiliar Park Properties a cumpărat toamna aceasta terenuri în nordul Bucureștiului pentru două noi proiecte rezidențiale. În ultimii ani, piața rezidențială a fost marcată de inflație, dobânzi mari, iar recent, unii dezvoltatori au decis să nu mai construiască pentru că fie nu e cerere, fie costurile mari la materialele de construcții mușcă din marjele de profit.
Andrada Ghira - mar, 26 dec. 2023, 22:11
Alexandru Mănăilă, Park Properties: Dacă cumperi terenuri în poziții cu unicitate și la prețuri corecte, apartamentele se vor vinde indiferent de condițiile pieței

Park Properties vrea să depășească în următorii ani borna de 1.000 de apartamente construite în București și în jurul orașului.

Terenurile cumpărate se află pe malurile lacurilor Pipera și Balotești și are în construcție proiectul SunLake de pe malul lacului Fundeni. L-am întrebat pe Alexandru Mănăilă, Managing Partner al Park Properties care sunt motivele pentru care compania vrea să meargă mai departe cu dezvoltarea de noi apartamente, în condițiile în care alți dezvoltatori fie au pus pe hold proiectele, fie vând mai puțin.

„Noi nu suntem un investitor speculativ și intenționăm să activăm pe piața locală pe termen lung. Sectorul imobiliar a fost mereu ciclic, însă investitorii sofisticați și conservatori înțeleg cum să se protejeze în aceste perioade economice. Credem foarte mult în piața românească și în potențialul său de creștere. Dacă știi să îți faci bine temele și să cumperi terenuri în poziții cu unicitate și la prețuri corecte, unitățile locative se vor comercializa indiferent de condițiile pieței”, a spus pentru Economica.net, Alexandru Mănăilă.

Dezvoltarea celor două noi proiecte rezidențiale vor fi demarate atunci când vor fi obținute autorizațiile de construire.

Între timp, devoltatorul construiește proiectul SunLake Residence, de pe malul lacului Fundeni, care va avea la finalizare trei blocuri, fiecare cu 100 de apartamente.

Primul bloc, de 12 etaje, a fost vândut integral încă din fază de construcție. Din cel de-al doilea bloc, dezvoltatorul a vândut 40% la mai puțin de șase luni de la momentul demarării lucrărilor de construcție.

Bogdan Guțu, directorul de vânzări al dezvoltatorului spune că investitorii care au cumpărat apartamente în primul bloc, înainte de începerea lucrărilor, au revândut locuințele utilizatorilor finali, iar capitalul a fost reinvestit în cel de-al doilea bloc.

„Avem atât investitori care au cumpărat unul sau două apartamente pentru închiriere sau revânzare, cât și investitori care au cumpărat pachete de mai multe proprietăți. Ne așteptăm ca odată finalizată faza a doua a proiectului, respectiv blocul B, investitorii în apartamente să reinvestească acest capital in blocul C, care va dispune de 17 etaje și va avea cea mai înaltă structură din întregul ansamblu rezidențial”, spune Bogdan Guțu.

În primul bloc, jumătate din apartamente au fost cumpărate de investitori, iar în cel de-al doilea, majoritatea cumpărătorilor sunt clienți finali”, a mai spus Mănăilă pentru Economica.net.

Dezvoltatorul Park Properties a realizat până în prezent 10 blocuri situate în zone centrale și ultra centrale din București, care au fost vândute integral. Majoritatea imobilelor dezvoltate de către Park Properties au fost vândute în proporție de peste 80% înainte de finalizarea lucrărilor, datorită interesului crescut din partea cumpărătorilor.

SunLake Residence este cel mai ambițios proiect al investitorilor Park Properties, ansamblu rezidențial a cărui construcție a debutat în primăvara anului 2022 și care, la finalizare, va dispune de 308 apartamente de două și trei camere, dar și de studio-uri sau penthouse-uri tip duplex, de patru și cinci camere, dispuse în trei clădiri, două cu înălțimea S+P+12, respectiv o clădire cu 2S+P+17.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Asociația Prosumatorilor trimite petiție președintelui Iohannis în chestiunea legii votate de Parlament  care obligă la instalarea de baterii. Cere reexaminarea legii
Asociația Prosumatorilor trimite petiție președintelui Iohannis în chestiunea legii votate de Parlament  care obligă ...
Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Emergie (ACPE) solicită printr-o petiție publică, Președintelui României, să nu promulge legea adoptată de Parlament pe repede-înainte, prin......
Radisson își pune numele pe un resort cu vile de cinci stele din România, lângă Brașov
Radisson își pune numele pe un resort cu vile de cinci stele din România, lângă Brașov
Compania de dezvoltare imobiliară Grand Development, fondată și coordonată de antreprenorul Ionuț Nicolescu, a încheiat ...
Peste 67.000 de unităţi sanitare funcţionau în România, în 2023. Un medic la 262 de locuitori – date INS
Peste 67.000 de unităţi sanitare funcţionau în România, în 2023. Un medic la 262 de locuitori – date INS
România avea, la nivelul anului 2023, un număr de peste 67.000 de unităţi sanitare, în timp ce unui medic (inclusiv ...
ANRE a aprobat creşterea medie cu 19% a tarifelor reglementate de distribuţie a gazelor, din 1 iulie
ANRE a aprobat creşterea medie cu 19% a tarifelor reglementate de distribuţie a gazelor, din 1 iulie
Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, săptămâna trecută, o creştere medie ...