Alianţa Nissan-Renault-Mitsubishi vrea să vândă 14 milioane de vehicule în 2022
Cu 5,27 milioane de autoturisme şi utilitare vândute în prima jumătate a acestui an, Renault-Nissan este în prezent cel mai mare constructor auto din lume, devansând Volkswagen şi Toyota.
Pentru a putea atinge aceste ţinte, principala strategie pentru cele trei companii ale alianţei va fi utilizarea unor platforme comune. Carlos Ghosn a subliniat că alianţa îşi va dubla, de la cinci la 10 miliarde de euro pe an în 2022, economiile realizate de pe urma unei colaborări mai strânse între Renault, Nissan şi Mitsubishi Motors. Pe măsură ce mai multe modele vor fi lansate pe noile platforme utilizate de Renault, Nissan, Mitsubishi şi alte mărci, arhitecturile comune vor reprezenta 70% din vânzări în 2022 şi motoarele comune vor fi instalate în 75% din vehiculele alianţei.
De asemenea, până în 2022, alianţa Renault-Nissan va lansa 12 noi modele de vehicule electrice, în încercarea de a-şi păstra avansul pe care îl deţine în prezent graţie modelelor Nissan Leaf şi Renault Zoe, pe măsură ce mai mulţi competitori intră şi ei pe segmentul autovehiculelor electrice.
‘Fără nicio îndoială, ceea ce am pus în practică în urmă cu opt ani devine acum mainstream’, a spus Carlos Ghosn jurnaliştilor, cu ocazia unei prezentări care a avut loc la Paris.
Directorul general al alianţei Renault-Nissan a mai spus că eforturile de convergenţă vor continua fără o modificare radicală a structurilor manageriale, ceea ce sugerează că Ghosn nu are intenţia de a demisiona, în condiţiile în care actualul său contract la Renault expiră anul viitor.
‘Intenţionez să pun în aplicare acest plan atâta timp cât are sens’, a spus Carlos Ghosn.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.