‘Ne vom majora investiţiile, vom lansa noi modele, cu baterii mai bune, performanţe mai bune şi preţuri mai scăzute’, a declarat Ghosn.
Noul preşedinte al SUA, Donald Trump, a ameninţat cu introducerea unor taxe vamale pentru maşinile produse în afara ţării, producătorii auto fiind afectaţi de o astfel de măsură.
Dar directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, crede că industria auto se va adapta politicilor lui Trump.
‘SUA este a doua mare piaţă auto din lume şi va trebui să ne adaptăm la evoluţia administraţiei de la Washington, nu există altă opţiune’, a afirmat Carlos Ghosn pentru CNBC.
‘Vom majora capacitatea de producţie în anii următori şi vom aştepta detaliile politicilor preşedintelui SUA, înainte de a lua o decizie’, a explicat şeful alianţei.
El a adăugat: ‘Nu ar fi prudent pentru nimeni să opteze pentru o fabrică în Mexic în loc de una în SUA, cel puţin până când noua administraţie nu anunţă măsuri specifice’.
Ghosn a reasigurat investitorii că nu trebuie să fie îngrijoraţi în legătură cu investigaţiile de la Renault.
‘Ştim exact ce avem în motoarele noastre’, a declarat Ghosn.
Vineri, acţiunile Renault au scăzut cu peste 4% la Bursa de la Paris, după ce surse judiciare au declarat pentru Reuters că procurorii francezi au demarat o investigaţie judiciară privind suspiciunile legate de încălcarea reglementărilor în privinţa emisiilor motoarelor diesel de către producătorul auto francez.
‘O serie de anomalii au fost observate la vehiculele Renault. Controalele efectuate au arătat o depăşire a standardelor admise. Este şi cazul altor producători auto dar într-un mod diferit. Deci ar putea avea loc alte investigaţii. Este o problemă de competenţa justiţiei şi nu intervin’, a afirmat ministrul Mediului, Segolene Royal.
În urmă cu două luni Guvernul francez a transmis procurorilor datele investigaţiei DGCCRF (Direcţia Generală a Concurenţei, Consumului şi a Înlăturării Fraudei) privind o posibilă manipulare a emisiilor poluante. Anul trecut, ofiţerii antifraudă au efectuat o serie de percheziţii şi la birourile Renault.
DGCCRF a trimis procurorilor datele anchetei privind posibila manipulare a testelor emisiilor poluante de către Renault, în urma deciziei Guvernului francez de a înfiinţa o comisie guvernamentală pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, pe fondul scandalului Volkswagen, care a recunoscut în 2016 că a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifică emisiile poluante. Rezultatele testelor au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte vehicule produse de companii străine, depăşesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon şi oxizii de azot.
‘Nu am motive să cred că Renault a înşelat aşa cum s-a întâmplat în cazul Volkswagen’, a declarat ministrul Mediului.
Grupul auto francez Renault a anunţat vineri că a luat act de deschiderea unei investigaţii cu privire la o posibilă manipulare a emisiilor poluante ale vehiculelor sale diesel, dar a repetat că respectă legislaţia şi reglementările în vigoare.
‘Toate vehiculele Renault au respectat întotdeauna legea şi reglementările. Sunt conforme cu normele în vigoare şi nu sunt echipate cu software fraudulos’, a precizat producătorul auto francez într-un comunicat de presă.
Anterior, Reuters a informat că Parchetul din Paris a demarat joi o investigaţie cu privire la o eventuală manipulare a emisiilor automobilelor produse de Renault.
Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, iar Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.