Alianţa Renault-Nissan va fi revizuită până în 2022 – Carlos Ghosn

Carlos Ghosn, directorul general al Renault, a afirmat vineri că alianţa dintre producătorul auto francez şi companiile auto nipone Nissan Motor şi Mitsubishi Motors Corp va fi revizuită până la finalul mandatului său, în 2022, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 15 iun. 2018, 08:39
Alianţa Renault-Nissan va fi revizuită până în 2022 - Carlos Ghosn

Alianţa funcţionează bine, dar a reprezentat un răspuns la circumstanţe specifice şi ‘astăzi există întrebări dacă acest sistem poate continua. Este o întrebare legitimă la care va trebui să răspundem’, a apreciat Ghosn, într-un interviu acordat postului de televiziune BFM.

Acesta a adăugat: ‘Este necesar ca toată lumea să simtă o uşurare după rezolvarea acestei situaţii. Astăzi nu avem o problemă pe termen scurt – afacerea funcţionează, nu sunt conflicte. Încercăm să găsim o soluţie care să evite în timp problemele’.

Declaraţia preşedintelui alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi a fost făcută înaintea Adunării Generale a Acţionarilor Renault, care va avea loc vineri, la Paris, unde mandatul lui Ghosn în fruntea producătorului auto francez ar urma să fie prelungit oficial cu încă patru ani.

Analiştii susţin că la această întâlnire acţionarii Renault – şi în primul rând statul francez (care deţine 15% din Renault) – ar putea să se opună pachetului salarial de 7,4 miliarde de euro (nouă miliarde de dolari) acordat anul trecut lui Carlos Ghosn.

La Bursa de la Paris, acţiunile Renault au urcat vineri dimineaţă cu 1,1%, la 85,92 euro, evaluând compania la 25 de miliarde de euro (29 de miliarde de dolari).

Renault l-a numit pe Thierry Bollore în funcţia de director operaţional, pregătindu-l să devină director general. Ghosn a afirmat că Bollore este un candidat bun pentru această funcţie, dar în ultimă instanţă decizia va fi a Adunării Generale a Acţionarilor Renault.

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile cu 10,6 milioane unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota. Alianţa regrupează zece mărci de automobile, 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. Și colaborarea cu stațiile ITP a fost afectată....
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...
Simtel a intrat în Republica Moldova cu divizia de trading de energie electrică
Simtel a intrat în Republica Moldova cu divizia de trading de energie electrică
Grupul antreprenorial românesc Simtel a intrat pe piața de energie electrică din Republica Moldova, cu deschiderea filialei ...