Conţinutul de vitamina C al roşiilor este apreciabil, la fel cel de lycopen, o substanţă care s-a dovedit că are proprietăţi anticanceroase.
Fasolea are fibre insolubile, care stimulează tranzitul intestinal şi te feresc de constipaţie. Şi nu te teme de gaze: dacă mănânci frecvent cantităţi mici de fasole, organismul o va tolera din ce în ce mai bine.
Ardeii au multă vitamina A şi puţine calorii. După ce consumaţi ardei, organismul e forţat să-şi accelereze metabolismul.
Mango este „blindat” cu nutriente, aşa că poţi mânca mai puţin, fără grija că mănânci dezechilibrat.
Fructele de pădure sunt adevărate rezervoare de pectină. Prin dizolvarea acesteia în apă, se formează în circulaţie un gel care „leagă“ glucoza din sânge şi nu o lasă să intre în celule.
Malţul şi hameiul, ingredientele care stau la baza fabricării berii, reprezintă surse foarte bune de antioxidanţi. Iar cercetări recente au şi demonstrat că proporţia antioxidanţilor din sânge creşte ca urmare a consumării unui pahar cu bere. Cercetătorii au demonstrat totodată că un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol HDL, supranumit şi „colesterol bun”.
Iaurtul. Ca să aibă gust mai bun, amestecă-l, înainte de a-l pune în forme la congelator, cu piure din fructe proaspete.