Allianz vrea să-şi întărească prezenţa în Spania şi Franţa, dar în prezent nu există firme de preluat disponibile, a adăugat Wemmer.
Pe lângă preluări, compania germană vrea să-şi îmbunătăţească rata combinată, care ar urma să se menţină anul acesta la un nivel apropiat de cel de anul trecut.
Performanţa operaţională a Allianz ar putea fi îmbunătăţită prin revizuirea generală a afacerilor, cum ar fi operaţiunile din America de Sud, a explicat Wemmer.
Separat, Allianz a informat că nu se aşteaptă în semestrul doi din 2016 la noi retrageri de fonduri de la divizia sa Pacific Investment Management Co (Pimco), după ce în ultimele luni investitorii au retras fonduri record.
Pimco va reduce suplimentar costurile pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele financiare, a declarat Wemmer.
Întrebat dacă decizia Marii Britanii de a ieşi din UE (Brexit) va afecta afacerile Allianz din Regatul Unit, Wemmer a răspuns că ar putea exista consecinţe dacă activitatea economică încetineşte iar nivelul dividendelor plătite firmei mamă din Germania scade în urma deprecierii lirei.
Votul din 23 iunie a declanşat turbulenţe pe pieţele financiare globale, în timp ce lira sterlină s-a depreciat semnificativ, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul.
Allianz a raportat o creştere cu 21% a profitului net în primul trimestru din 2016, peste estimările analiştilor, confirmând obiectivul de a obţine în acest an un profit operaţional de 10 – 11 miliarde de euro. În primele trei luni din 2016, profitul net a urcat la 2,2 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari), de la 1,8 miliarde de euro în perioada similară din 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 1,55 miliarde de euro.
Rata solvabilităţii Solvency II a scăzut la 186% la sfârşitul primului trimestru din 2016, de la 200% în 31 decembrie 2015.
Pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, luna trecută, Allianz şi-a vândut divizia de asigurări din Coreea de Sud grupului chinez Anbang Insurance, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii. Şi alţi asiguratori globali, cum ar fi ING şi Standard Chartered, şi-au redus în ultimii ani expunerea la piaţa sud-coreeană.
Allianz are operaţiuni pe 14 pieţe asiatice, însă cea mai importantă subsidiară este cea din Coreea de Sud.
Asiguratorul german este prezent şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.