Programul reprezintă o promisiune a conducerii Allianz şi sugerează că firma germană nu intenţionează să efectueze curând achiziţii majore.
Programul a început vineri, se va derula timp de 12 luni, iar implementarea completă va depinde de menţinerea unei rate a solvabilităţii Solvency II de 160%, a anunţat compania germană.
Profitul operaţional al Allianz a urcat anul trecut cu 0,9%, la 10,8 miliarde de euro (11,52 miliarde de dolari), depăşind estimările analiştilor. Profitul net a crescut cu 4% în 2016, la 6,9 miliarde de euro, iar dividendele vor creşte la 7,60 euro per titlu, faţă de 7,30 euro în 2015.
Pentru acest an, obiectivul Allianz îl reprezintă obţinerea unui profit operaţional de 10,3 – 11,3 miliarde de euro.
Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au anunţat luna trecută că Allianz a făcut o ofertă neoficială de preluare a QBE Insurance, cea mai mare companie de asigurări din Australia, care evaluează QBE la 20 de miliarde de dolari australieni (15 miliarde de dolari SUA).
QBE, una din primele 20 de companii de asigurări din lume, cu operaţiuni în America de Nord, Europa, Australia şi Noua Zeelandă, a dat publicităţii o declaraţie în care susţine că nu se află în negocieri cu Allianz sau cu alt posibil cumpărător.
Australia este o piaţă atractivă, deoarece populaţia şi economia înregistrează o creştere mai rapidă decât în alte state dezvoltate, iar reglementările sunt mai stabile decât pe pieţele emergente.
Directorul general al Allianz SE, Oliver Baete, declara recent că firma germană de asigurări este interesată de achiziţii majore în Statele Unite şi în Europa. Analiştii estimează că Allianz dispune de fonduri de nouă miliarde de euro pentru achiziţii.
Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.