Pentru ALPAB sunt prevăzute în 2023 cheltuieli totale de aproximativ 130 de milioane de lei, dintre care 44 de milioane de lei pentru investiţii.
Administraţia intenţionează să aloce în acest an 15 milioane de lei pentru echipamente de joacă, 300.000 de lei pentru aparat de spălare graffiti şi 100.000 de lei pentru un aparat de sablare cu gheaţă carbonică. ALPAB urmează să achiziţioneze 25 de bărci de agrement (cu rame) la un preţ estimat de 268.000 de lei şi 25 de hidrobiciclete pentru două persoane, la 268.000 de lei. Pentru 1.500 de bănci de grădină sunt prevăzute 5,3 milioane lei, iar pentru 1.500 de coşuri de gunoi – 4,4 milioane lei. Pentru 150 de cişmele stradale este estimată o cheltuială de 150.000 de lei.
Reparaţiile apărărilor de mal pentru Lacul Herăstrău însumează în 2023 cheltuieli de 3 milioane de lei, iar reparaţia Podului de beton din Parcul Tineretului – 5,6 milioane lei.
Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public în Parcul Regele Mihai l, prin utilizarea aparatelor de iluminat cu tehnologie LED, în coordonare cu realizarea sistemului de supraveghere video va totaliza în acest an cheltuieli de 1,5 milioane lei.
ALPAB intenţionează să aloce 500.000 de lei pentru sistemul de irigaţii din Parcul Carol şi două milioane de lei pentru podul pietonal de peste Lacul Herăstrău. Pentru studiul de fezabilitate al unui parc freerun şi parkour pentru copii şi adolescenţi urmează să fie alocate 473.000 de lei. Sunt prevăzute studii de fezabilitate şi pentru un sistem de irigaţii în Parcul Floreasca, un puţ pentru alimentarea sistemului de irigaţii în Parcul Izvor, amenajarea spaţiilor verzi de aliniament pe Calea Floreasca, amenajare unei platforme cu jocuri de apă în Parcul Floreasca.
În vederea amenajării unui traseu de biciclete tip downhill în Parcul Tineretului urmează să fie alocate 200.000 de lei. Pentru PUZ-urile Parcurilor Herăstrău, Carol I şi Cişmigiu sunt estimate aproximativ 430.000 de lei, iar pentru un studiu privind combaterea efectelor produse de păsările din Parcul Cişmigiu – 180.000 de lei.
Un sistem integrat de avertizare civilă pentru inundaţii ar urma să coste 374.000 de lei.
În proiectul de buget sunt alocaţi 500.000 de lei pentru documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii în vederea reabilitării spaţiilor verzi pe Bulevardul Regina Elisabeta; 320.000 de lei pentru expertiză tehnică şi documentaţia de avizare a lucrărilor pentru reabilitarea peisagistică a Parcului Cişmigiu şi 321.000 de lei pentru documentaţia necesară amenajării peisagistice a Parcului Izvor.
Conform proiectului de buget, Grădina Zoologică intenţionează să aloce 892.000 de lei pentru lucrări de instalare a sistemului fotovoltaic.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială are prevăzute credite bugetare de 2,1 milioane lei pentru un obiectiv de investiţii care include o bancă de alimente, cantină socială, centru de asistenţă pentru mamă şi copil şi reintegrare socio-profesională.
Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor vizează alocarea a 240.000 de lei pentru confecţionarea şi montarea de ţarcuri metalice şi 1,6 milioane lei pentru un sistem colectare a apelor uzate în halele C2 şi C3 şi reparaţii.
Administraţia Cimitirelor ar urma să cheltuiască două milioane de lei pentru maşini, echipamente şi mijloace de transport şi peste 500.000 de lei pentru documentaţiile de avizare în vederea extinderii reţelei de iluminat, a reţelei de apă şi canalizare în Cimitirul Bellu, precum şi pentru consolidarea şi extinderea corpului administrativ al cimitirului. Mai sunt prevăzute studii de fezabilitate pentru racordarea Cimitirelor Pantelimon şi Străuleşti la reţeaua de apă şi canalizare.
La Administraţia Fondului Imobiliar sunt prevăzute 8,1 milioane lei pentru expertiză tehnică şi audit energetic la 35 de imobile.