ALRO Slatina are un nou director general. Marin Cilianu preia funcția după retragerea lui Gheorghe Dobra

Compania ALRO S.A., unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, a anunțat investitorii de la Bursa de Valori București că Marin Cilianu (foto) a fost numit în funcția de director general, în ședința Consiliului de Administrație de astăzi, 26 septembrie 2024.
Cristian Negrei - joi, 26 sept. 2024, 17:47
ALRO Slatina are un nou director general. Marin Cilianu preia funcția după retragerea lui Gheorghe Dobra

Mandatul noului director general va dura până la 31 iulie 2027. Cilianu îl succede pe Gheorghe Dobra, care a decis sa se retragă după peste trei decenii de activitate. Dobra va renunța la postul de director general, însă va continua să contribuie la direcția strategică a ALRO în calitate de membru al Consiliului de Administrație al Companiei.

„Îi transmitem cele mai profunde mulțumiri lui Gheorghe Dobra pentru conducerea vizionară a companiei și pentru angajamentul său. Contribuția sa a fost esențială pentru a face din ALRO un lider global în sectorul aluminiului”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al ALRO. „Așteptăm cu nerăbdare să beneficiem, în continuare, de cunoștințele sale și de îndrumarea sa, în calitate de membru al Consiliul de Administrație. De asemenea, suntem entuziasmați să ne continuăm dezvoltarea strategică cu sprijinul lui Marin Cilianu, care și-a dovedit capacitățile profesionale în cei 12 ani în care a lucrat că director operațional al diviziei de Aluminiu Primar ALRO și în 30 de ani în cadrul companiei”.

Marin Cilianu ocupă în prezent funcția de Director de Operațiuni – Aluminiu Primar. El și-a început în 1994 cariera la ALRO Slatina. Potrivit prezentării făcute de ALRO, pe parcursul activității sale, a deținut poziții cheie, contribuind semnificativ la dezvoltarea companiei prin modernizarea proceselor de producție, coordonarea proiectelor pentru că ALRO să devină furnizor al industriei aerospațiale și gestionarea activităților de investiții, precum și organizarea operațiunilor pentru subsidiarele companiei în România și peste hotare.

Cilianu este absolvent al Facultății de Știință Materialelor de la Universitatea Politehnică din București și deține un doctorat obținut în 2004 cu teza „Fenomene magneto hidrodinamice în electroliți topiți industrial”. De asemenea, a obținut un Executive MBA de la ASSEBUS & Washington University. Marin Cilianu este coautor al mai multor brevete și a prezentat lucrări la conferințe naționale și internaționale. În plus, este membru neexecutiv al Consiliului de Administrație al Alum Tulcea.

Gheorghe Dobra s-a alaturat Companiei în 1984, iar din 1993 deține funcția de director general. Potrivit ALRO, sub conducerea lui Dobra, Compania a realizat numeroase îmbunătățiri tehnice și tehnologice, poziționând-o în topul industriei aluminiului la nivel global.

Mandatul său este marcat de câteva etape importante, susținute de investițiile de 900 de milioane de dolari realizate în ultimii 20 de ani, de la creșterea producției de aluminiu cu valoare adaugată mare și foarte mare, până la îmbunătățirea semnificativă a eficienței energetice și reducerea amprentei de mediu.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri, după ce OMV AG a anunţat că Rusia va stopa livrările de sâmbătă, transmite Bloomberg....
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Schimbările din piața auto au adus multe vești neplăcute pentru toți membrii săi, fie ca sunt producători, fie ca ...
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă ...
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...