Alro va participa cu 43 de milioane de euro la societatea care va face noua centrală pe gaze de la Ișalnița, împreună cu CE Oltenia

22 11. 2022
Complexul-energetic-Oltenia-880x528

Iată ce a comunicat compania Bursei de Valori București

“Cu un numar de 444.884.655 total voturi exprimate, reprezentand 444.884.655 actiuni, respectiv 62,32 % din capitalul social total, din care un numar de 444.884.655 voturi pentru insemnand 85,92 % din capitalul social reprezentat in adunare si 72.886.823 voturi neexprimate (din care 72.886.823 voturi de abtinere), toate voturile fiind valabile, se aproba participarea Societatii, cu un aport in numerar, reprezentand echivalentul in lei la un curs de schimb ce va fi determinat ulterior de parti, al sumei de 43.514.190 Euro, la constituirea unei societati mixte in vederea construirii unei centrale electrice de 850 MW la Ișalnița”.

Alro, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, anunța luna trecută că a fost declarată „investitorul selectat” în urma unei licitații publice organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a construi împreuna o centrală electrica pe gaz, la Isalnita.

„Acest parteneriat va oferi ALRO oportunitatea de a-si diversifica modelul de afaceri, deoarece securitatea aprovizionarii cu energie electrica reprezinta o necesitate pentru industria aluminiului si va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale Grupului intr-un mediu de afaceri plin de provocari”, a declarat atunci Marian Năstase, Presedintele Consiliului de Administratie al Alro.

CEO si ALRO vor negocia înființarea unei societati cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV) care va construi o centrală electrica pe gaze naturale de 850 MW, sub rezerva aprobărilor corporative ale ambelor companii. Aceasta va inlocui doua  instalații vechi (blocuri) pe carbune de 315 MW fiecare.

Planul de restructurare al CE Oltenia, aprobat deja de Comisia Europeană, vizează construirea a două centrale pe gaze, la Turceni și Ișalnița, care să înlocuiască în viitor grupurile pe cărbune.