Lucrările se vor executa în depourile Alstom pentru activităţi de întreţinere din Manchester, Liverpool şi Glasgow.
În cele trei unităţi, Alstom va crea 25 de locuri de muncă permanente noi în vederea realizării proiectului, pe lângă noile oportunităţi de formare profesională şi ucenicie oferite prin Centrul Tehnologic al Alstom din Widnes, a cărui înfiinţare a fost anunţată recent.
Parcurile de vagoane, care vor furniza 13 milioane de locuri suplimentare pe an, se compun din 12 trenuri electrice Civity UK Intercity cu cinci vagoane şi 13 trenuri Intercity cu cinci vagoane. Trenurile electrice vor circula de la Manchester şi Liverpool la Glasgow şi Edinburgh, iar vehiculele diesel vor circula iniţial de la Liverpool la Newcastle.
‘Expert mondial în întreţinere, Alstom are capacitatea de a deservi parcuri de vehicule care nu sunt construite de Alstom, ca în cazul acestei comenzi. Cele 12 centre de întreţinere a trenurilor şi cei peste 3.000 de angajaţi extrem de competenţi din Marea Britanie ne plasează într-o poziţie excelentă pentru a executa această comandă. Activitatea noastră din Regatul Unit intra într-o perioadă extrem de favorabilă. Am primit recent autorizaţia pentru achiziţionarea a 12 hectare de teren pentru a construi un nou Centru Tehnologic la Widnes, care să modernizeze şi să eficientizeze şi mai mult operaţiunile noastre din Marea Britanie’, arată Henrik Anderberg, Director General Executiv, Alstom Regatul Unit şi Irlanda, într-un comunicat remis AGERPRES.
‘Avem veşti excelente pentru clienţii noştri şi suntem încântaţi că am încheiat acest contract care va aduce în reţeaua noastră capacitatea de transport suplimentară de care aveam foarte mare nevoie şi pe care ne-o doream foarte mult. Astfel vom putea să transformăm experienţa clienţilor pe întreaga durată a francizei noastre, iar noile noastre parcuri de trenuri vor fi o componentă esenţială a acestei îmbunătăţiri. Indiferent de destinaţia pasagerilor, la muncă, în interes de serviciu sau în timpul liber, serviciile noastre vor oferi mai multe locuri, conectivitate îmbunătăţită şi standarde de confort mai înalte. Experienţa la bord va fi de neegalat şi le vom oferi clienţilor o alternativă reală la transportul rutier şi la reţeaua rutieră aglomerată’, a declarat Leo Goodwin, Director General TPE.
Cel mai recent contract încheiat de Alstom cu TransPennine Express urmează finalizării cu succes a lucrărilor majore de modernizare executate la vehiculele din parcul Pendolino ce cuprinde 56 de trenuri cu înclinare din Clasa 390, utilizate de compania Virgin pe Linia principală de pe Coasta de Vest. Acest proiect a reprezentat a patra revizie capitală executată de Alstom la parcul de vehicule.
Promotor al mobilităţii durabile, Alstom dezvoltă şi comercializează sisteme, echipamente şi servicii pentru sectorul feroviar. Alstom oferă cea mai largă gamă de soluţii de pe piaţă – de la trenuri de mare viteză până la metrouri şi tramvaie – servicii personalizate (întreţinere, modernizare) şi infrastructură şi control al traficului. Alstom este un lider mondial în sisteme feroviare integrate. În anul financiar 2015-2016, a înregistrat vânzări de 6,9 miliarde EUR şi comenzi în valoare de 10,6 miliarde euro. Cu sediul principal în Franţa, Alstom este prezent în peste 60 de ţări şi are 31.000 de angajaţi.