Kron susţine că este dornic să încheie potenţiala vânzare a acestor active la momentul potrivit, pe fondul îngrijorărilor angajaţilor cu privire la viitorul locurilor de muncă.
Alstom a înregistrat costuri de 220 milioane de euro (306 milioane de dolari) legate de procesul de restructurare şi deprecierea activelor, în timp ce profitul net a scăzut în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2014 cu 28%, la 556 milioane de euro, iar analiştii se aşteptau la 696 milioane de euro.
‘Obiectivul meu este ca negocierile să nu dureze foarte mult. Alstom nu este în criză şi nu are probleme pe termen scurt. Compania are probleme strategice în sectorul energiei şi vrea să le rezolve’, a afirmat Kron.
Comenzile Alstom au scăzut cu 10%, la 21,5 miliarde de euro, din cauza amânării unor proiecte majore de infrastructură, în timp ce profitul operaţional a înregistrat un declin de 3%, la 1,42 miliarde de euro.
Datoria netă a urcat la trei miliarde de euro la 31 martie 2014, de la 2,34 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut.
Grupul american General Electric (GE) a oferit 16,9 miliarde de dolari pentru preluarea operaţiunilor Alstom din sectorul energetic. Siemens, după ce a fost încurajată de Guvernul de la Paris, a răspuns anunţând că este interesată de un schimb de active cu Alstom. Compania germană are la dispoziţie patru săptămâni pentru a analiza afacerile Alstom, înainte de a face o ofertă oficială.
Grupul Alstom este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, precum şi în infrastructura de transport.
Compania este prezentă în România de 20 de ani, iar 1.050 angajaţi lucrează în centrele de producţie locale şi în birourile din Bucureşti.
Alstom România derulează proiecte de reabilitare bazate pe tehnologii avansate în sectoarele Power, Transport şi Grid.