Potrivit sursei citate, pentru primele nouă luni ale anului fiscal 2015/16 (respectiv de la 1 aprilie la 31 decembrie 2015), nivelul de comenzi primite de Alstom a ajuns la 6,3 miliarde euro, comparativ cu 8 miliarde de euro, în acelaşi interval din anului fiscal anterior. În numărul total de comenzi a fost inclus şi un contract în valoare de 4 miliarde de euro, în Africa de Sud.
La general, vânzările grupului au totalizat 4,9 miliarde de euro, mai mult cu 8%, iar comenzile în derulare, aflate la un nivel de 28,7 miliarde de euro, la 31 decembrie 2015, reprezentau valoarea vânzărilor pentru o durată de peste patru ani.
‘Alstom a înregistrat comenzi în valoare de 2.358 milioane euro în cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2015/16, comparativ cu 1.615 milioane euro, în aceeaşi perioadă a anului fiscal precedent. Cele mai importante succese comerciale ale acestui trimestru au inclus trenuri regionale în Belgia, trenuri Pendolino şi servicii asociate de mentenanţă în Italia, proiect de electrificare, semnalizări şi telecomunicaţii în India, livrare de locomotive în Elveţia, trenuri regionale în Germania, extindere a metroului în Panama, precum şi tramvaie în Nisa, Franţa’, se menţionează în comunicatul companiei.
În plus, vânzările au crescut la 1,613 miliarde de euro, în cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2015/16, comparativ cu 1,501 miliarde de euro, în aceeaşi perioada a anului fiscal precedent, alimentate în special de contractele de livrare a trenurilor suburbane şi regionale în Franţa, a trenurilor regionale în Germania şi Italia, a tramvaielor în Algeria şi de un contract de mentenanţă în Marea Britanie.
Pe de altă parte, Adunarea Generală a Acţionarilor companiei Alstom, întrunită în data de 18 decembrie 2015, a aprobat cu 99,93% dintre voturi, propunerea ca 3,2 miliarde de euro să revină acţionarilor printr-o răscumpărare de acţiuni. De asemenea, s-a aprobat numirea, la propunerea statului francez, a lui Olivier Bourges, ca director.
Începând cu data de 29 decembrie 2015, Alstom şi-a mărit participaţia în compania rusă Transmashholding (TMH), la 33%.
În ceea ce priveşte planurile companiei, acestea rămân neschimbate. Astfel, pe termen mediu, vânzările se preconizează să crească la peste 5% pe an, iar marja de operare să se îmbunătăţească treptat în intervalul 5-7%.
Alstom este un lider mondial în soluţii integrate pentru industria feroviară. În anul fiscal 2014-2015 a avut vânzări record de 6,2 miliarde de euro şi a înregistrat comenzi în valoare de 10 miliarde de euro. Cu sediul central în Franţa, Alstom este o companie prezentă în peste 60 de ţări şi are 32.000 de angajaţi.
Grupul este prezent şi în România, de 20 de ani, iar 1.050 angajaţi lucrează în centrele de producţie locale şi în birourile din Bucureşti. În România, francezii activează în domeniul transport feroviar.