Alternativa PNL la autostrada pe Valea Prahovei: asfaltarea drumului judeţean între Câmpina și Săcele şi centuri la Comarnic şi Buşteni

07 01. 2020
comarnic_brasov_37891100_24834500_59496000

După ce a spus că a făcut 6,5 ore cu maşina de la Bucureşti la Braşov pe 30 decembrie, ministrul Transporturilor Lucian Bode şi-a exprimat marţi din nou dezacordul pentru construirea prin parteneriat public privat a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov în varianta lansată de PSD.

„Trebuie să împărţim în două acest obiectiv, ca şi termene şi aşteptări, pe termen scurt şi mediu şi pe termen lung. Pe termen scurt şi mediu trebuie să rezolvăm 1. cele două variante ocolitoare Comarnic şi Buşteni. Acest lucru poate fi rezolvat în timp scurt, pentru că bani sunt şi autorităţile locale sunt interesate să fie parteneri cu CNAIR. Pe VO Comarnic şi Buşteni, primul ministru va anunţa la finele acestei luni va ieşi şi va spune public care va fi soluţia pentru cele două variante ocolitoare. 2. Avem un drum judeţean Câmpina – Valea Doftanei, limită cu Braşov – Săcele, 61 de kilometri jumătate asfaltat, jumătate pietruit. Cel pietruit, tronsonul de 26 kilometri, o parte din el este în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Dacă ne-am propune să-l reabilităm, să-l asfaltăm, să-l facem funcţional pentru micul trafic, ar fi 60 de kilometri, o investiţie de aproape 18 milioane de euro. Cred că ne permitem să alocăm aceşti bani, 18 milioane de euro pentru cei 26 de kilometri de drum care este pietruit acum. Ar fi, pe de-o parte, traficul uşor, pe de altă parte când va începe construcţia pentru etapa pe termen lung, am avea drum tehnologic”, a spus ministrul în cadrul unui interviu pentru Digi 24.

Pe componenta de autostradă Ploieşti – Comarnic – Braşov prin PPP, adică etapa pe termen lung, Guvernul va anunţa decizia la finele lunii, a mai spus Lucian Bode.

În programul de guvernare lansat în toamna anului trecut, PNL susţinea construirea autostrăzii prin Valea Prahovei tot prin PPP, însă într-o variantă diferită de cea lansată de PSD şi pentru care a rămas în cursă un consorţiu chino – turc.