„În pofida scăderii constante a volumului pieței construcțiilor din România în acest an și cu precădere a sectorului rezidențial, la finalul celui de al treilea trimestru din 2024 Alumil Rom Industry se menține pe o evoluție ascendentă. Rezultatele obținute sunt o confirmare a eficienței strategiei de digitalizare, pusă în practică prin dezvoltarea unui ecosistem de platforme digitale, precum My Alumil sau MyWindows, și creștere continuă a performanței unităților de producție. Sistemele arhitecturale Alumil produse din aluminiu de înaltă calitate sunt tot mai cerute pe piața locală în contextul adoptării în România a reglementărilor europene ce impun standarde ridicate de eficiență energetică pentru clădirile noi și cele reabilitate”, a declarat Marius Ioniță, director general Alumil Rom Industry.
La nivel global, Grupul Alumil și-a continuat investițiile pe zona de sustenabilitate prin lansarea Loop80, aluminiu produs în proporție de 80% din material reciclat. Produsul asigură o reducere cu 87% a emisiilor de CO2, în comparație cu amprenta de carbon a producției primare de aluminiu. Procesele de reciclare și de producție a Loop80 beneficiază de certificarea „OK Recycled”, care respectă standardele EN 15343 și ISO 14021 și oferă garanția fiabilității produsului final.
Adoptarea standardelor de eficiență energetică și nZEB (nearly Zero Energy Building) în legislația națională a generat pe piața construcțiilor din România o creștere a cererii de sisteme arhitecturale din aluminiu de înaltă calitate produse de Alumil.
„Ferestrele și ușile cu profile din aluminiu produse de Alumil cu tehnologii și materiale avansate asigură performanțe superioare de izolare termică și fonică și cresc eficiența energetică a clădirilor, în conformitate cu noile standarde și cerințele nZEB. De asemenea, prin utilizarea Loop80, compania noastră se aliniază la cele mai noi tendințe în domeniul clădirilor durabile și facilitează obținerea certificărilor globale de sustenabilitate BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) și LEED (Leadership in Energy and Environmental Design)”, a mai precizat Marius Ioniță.
În acest sens, se remarcă sistemul batant Alumil SMARTIA S6, disponibil în trei versiuni de eficiență termică, SMARTIA S77 și SUPREME S91, sisteme batante care beneficiază de certificarea Passive House Institute (PHI) pentru utilizarea în proiectele de case pasive, cu consum mic de energie și grad mare de termoizolare.
Toate produsele Alumil sunt conforme cu cele mai înalte standarde de sustenabilitate în domeniu. Compania deține certificările internaționale „OK Recycled”, din partea TÜV AUSTRIA, și C2C Silver, din partea Cradle-to-Cradle Products Innovation Institute.
Alumil Rom Industry SA este, din 1997, subsidiară a grupului Alumil Aluminium Industry SA. Grupul, care deține 12 fabrici în șase țări, este unul din liderii europeni în materie de extrudare aluminiu. Unitățile Alumil sunt specializate în designul și producția sistemelor arhitecturale de aluminiu și acoperă toate tipurile de aplicații cunoscute în acest domeniu.