Amazon și Flipkart (Walmart) sunt acuzate de autoritățile indiene că au făcut înțelegeri cu Samsung și Xiaomi, care au afectat concurența de pe piață

Samsung, Xiaomi și alte companii producătoare de smartphon-ri s-au înțeles cu Amazon și subsidiara Walmart Flipkart pentru a-și lansa exclusiv produsele pe site-urile de vânzări din India care aparțin acestor giganți din retail, încălcând astfel legile antitrust locale, se arată întru-un raport al autorității de reglementare studiat de Reuters.
Cristian Negrei - sâm, 14 sept. 2024, 14:56
Amazon și Flipkart (Walmart) sunt acuzate de autoritățile indiene că au făcut înțelegeri cu Samsung și Xiaomi, care au afectat concurența de pe piață

Investigațiile antitrust efectuate de Comisia pentru Concurență din India (CCI) au constatat că Amazon și Flipkart au încălcat legile locale privind concurența, acordând prioritate vânzătorilor aleși, dând prioritate anumitor liste de produse și anumitor discounturi, aducând astfel prejudicii competitorilor, a anunțat Reuters în această săptămână.

Raportul de 1.027 de pagini al CCI care vizează Amazon a mai spus că unitățile indiene ale cinci companii: Samsung, Xiaomi, Motorola, Realme și OnePlus, au fost „implicate în practica lansărilor exclusive” de telefoane în înțelegere cu Amazon și companiile afiliate gigantului american, lovind puternic în concurență.

În cazul lui Flipkart, un raport CCI de 1.696 de pagini spune că unitățile indiene Samsung, Xiaomi, Motorola, Vivo, Lenovo și Realme au efectuat practici similare.

Includerea producătorilor de smartphone-uri precum Samsung și Xiaomi în acest caz le-ar putea crea mari probleme în materie legală și de conformitate.

„Exclusivitatea în afaceri este ca o anatemă. Nu este doar împotriva concurenței libere și loiale, ci și împotriva interesului consumatorilor”, a scris directorul general al CCI, G.V. Siva Prasad, în rapoartele Amazon și Flipkart, în două constatări identice.

Reuters este prima entitate de presă care scrie că aceste companii producătoare de smartphone-uri au fost acuzate de comportament anticoncurențial în rapoartele CCI, care sunt datate 9 august și nu sunt încă făcute publice.

Xiaomi a refuzat să comenteze informația, în timp ce ceilalți producători de smartphone-uri nu au răspuns solicitărilor de comentarii. Amazon, Flipkart și CCI nu au răspuns și nu au comentat până acum concluziile rapoartelor.

Ambele rapoarte ale CCI au spus că, în timpul investigațiilor, Amazon și Flipkart au „minimizat în mod deliberat” acuzațiile aduse, dar oficialii au constatat că practica abuzivă este una evidentă.

Datele Counterpoint Research arată că Samsung din Coreea de Sud și Xiaomi din China sunt doi dintre cei mai mari jucători pe piața de smartphone-uri din India, deținând împreună o cotă de aproape 36%, iar Vivo din China cu 19%.

Piața de e-retail din India va depăși 160 de miliarde de dolari până în 2028, în creștere de la 57-60 de miliarde de dolari în 2023, estimează firma de consultanță Bain.

Conculziile anchetei reprezintă o lovitură puternică pentru Amazon și Flipkart pe o piață cheie în creștere, unde s-au confruntat ani de zile cu furia micilor retaileri pentru că le-au afectat negativ afacerile offline.

CCI a mai spus că ambele companii și-au folosit investițiile străine pentru a oferi tarife subvenționate pentru servicii precum depozitarea și marketingul unui număr selectat de vânzători.

Unele dintre companiile de smartphone-uri: Xiaomi, Samsung, OnePlus, Realme și Motorola, au primit ordin să-și depună situațiile financiare pentru trei ani fiscali până în 2024, certificate de auditorul lor, la CCI, potrivit unui document intern CCI din 28 august, analizat de Reuters.

Ancheta asupra Amazon, Flipkart și vânzătorii acestora a fost declanșată în 2020 de o plângere a unei filiale a celei mai mari asociații de comercianți cu amănuntul din țară, Confederation of All India Traders, care are 80 de milioane de membri.
CCI va analiza în săptămânile următoare orice obiecții la constatările sale din partea Amazon, Flipkart, asociația de retaileri și companiile de smartphone-uri și ar putea impune amenzi împreună cu obligarea companiilor să-și schimbe practicile de afaceri, au spus oameni familiarizați cu problema.

Retailerii indieni au acuzat în mod repetat Amazon și Flipkart și companiile de smartphone-uri de lansări exclusive de telefoane online, spunând că comercianții au avut de suferit, deoarece nu au primit cele mai recente modele și clienții le-au căutat pe site-urile de cumpărături.

„Lansările exclusive nu numai că i-au afectat grav pe vânzătorii obișnuiți de pe platformă, ci și pe comercianții cu amănuntul fizic care au primit telefoane mobile la o dată mult mai târziu”, au spus ambele rapoarte CCI, citând analize ale datelor de la companiile de smartphone-uri.

Firma indiană de cercetare Datum Intelligence estimează că 50% din vânzările de telefoane au fost online anul trecut, față de 14,5% în 2013. Flipkart a avut o cotă de 55% în vânzările de telefoane online în 2023, iar Amazon 35%.

Te-ar mai putea interesa și
Cardurile pentru bogați au devenit metalice! Ediție limitată de la Erste Private Banking cu Visa Infinite prin BCR
Cardurile pentru bogați au devenit metalice! Ediție limitată de la Erste Private Banking cu Visa Infinite prin BCR
Banca Comercială Română (BCR) a lansat o ediție specială metalică a cardului Erste Private Banking Visa Infinite. Acest card este destinat clienților Erste Private Banking, persoane fizice cu......
România a avut cea mai mare inflaţie din UE şi în luna august – date Eurostat
România a avut cea mai mare inflaţie din UE şi în luna august – date Eurostat
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna august până la 2,4%, de la un nivel de 2,8% în iulie, ...
Iohannis: Suntem martorii unei redimensionări a polilor de putere. România are un rol central în această ecuaţie
Iohannis: Suntem martorii unei redimensionări a polilor de putere. România are un rol central în această ecuaţie
România nu poate pretinde un loc de frunte pe scena externă fără o administrare transparentă şi eficientă a resurselor ...
Creşterea economiei UE se bazează pe economiile periferice, ritmul dezinflaţiei încetineşte – PwC
Creşterea economiei UE se bazează pe economiile periferice, ritmul dezinflaţiei încetineşte – PwC
Creşterea economiilor periferice din Europa ia avânt datorită banilor alocaţi prin mecanismul de redresare şi rezilienţă ...