Amazon Web Services deschide primul său birou în București. „România este o locație foarte bună pentru afaceri”

Astăzi, Amazon Web Services (AWS) anunță deschiderea primului său birou în București, România. Noul birou face parte din investiția continuă a companiei în Europa Centrală și de Est, compania extinzându-și echipa care sprijină numărul tot mai mare de clienți și parteneri din România.
Lidia Neagu - mie, 19 mai 2021, 11:17
Amazon Web Services deschide primul său birou în București.

Account manageri, manageri de parteneri, arhitecți de soluții, precum și alte roluri de suport vor sprijini organizațiile românești de toate dimensiunile pe măsură ce fac tranziția către AWS. De peste 15 ani, Amazon Web Services este cea mai cuprinzătoare și cea mai adoptată platformă cloud din lume.

Avira, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România, Bit Soft, BITSoftware, City Insurance, Enel România, Nova Power & Gas, Superbet, The Third Iteration, Thinslices, UiPath și multe altele se numără printre întreprinderile de top din România și startup-urile cu cea mai rapidă creștere care folosesc AWS pentru a-și dezvolta și reinventa afacerile.

Clienții români folosesc AWS pentru a rula o gamă completă de funcționalități, de la aplicații mobile, web și sociale, la medii de dezvoltare și testare, analize Big Data, aplicații de afaceri pentru întreprinderi, Internet of Things (IoT), inteligență artificială (AI) și machine learning (ML), precum și aplicații critice.

„România dispune de resurse incredibile de talent și de profesioniști IT foarte bine pregătiți și creativi, care vorbesc multiple limbi străine și care dezvoltă aplicații software inovative. În plus, găzduiește multe companii românești importante și startup-uri cu o creștere rapidă, care deschid calea în domeniul inovării digitale”, a declarat Przemek Szuder, Lider AWS Europa Centrală și de Est. ”Având în vedere că București, Cluj-Napoca și Iași se numără printre centrele IT cu cea mai rapidă creștere din Europa, considerăm că România este o locație foarte bună pentru afaceri și dorim să continuăm extinderea prezenței locale”.

Reprezentanți din mediul guvernamental au salutat vestea deschiderii biroului AWS din București.

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a declarat: „Ne bucurăm că AWS și-a deschis cel mai nou birou în
România. Acest anunț reafirmă poziția țării noastre drept un loc atractiv pentru investiții, alimentat de un volum mare de programatori talentați. După decizia UE de a găzdui Centrul European de Competențe în domeniul securității cibernetice în România, investiția AWS consolidează poziția țării noastre de centru European de inovație. De asemenea, această investiție va stimula adoptarea  tehnologiilor avansate bazate pe cloud, precum Inteligența Artificială, Machine Learning și Internet of Things, contribuind în același timp la timp la o tranziție sigură către aceste noi tehnologii”.

Noul birou vine după lansarea Centrului de Dezvoltare AWS din 2018 și a Amazon CloudFront Edge Location din 2020 – ambele situate în București. Centrul de dezvoltare găzduiește echipele AWS care

lucrează la tehnologii cheie pentru serviciul Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Amazon CloudFront este un content delivery network (CDN) rapid, care livrează în siguranță date, videoclipuri, aplicații și interfețe API către clienți la nivel global, cu o latență redusă și la o viteză de transfer rapidă.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...