Anunț mare despre sistemul SGR: curierul îți ia direct ambalajele de acasă și primești cei 50 de bani. Cine oferă serviciul

Bringo și Carrefour România anunță că vor colecta ambalajele SGR pentru comenzile online. Clienții primesc garanția de 50 de bani, dar acest serviciu are o taxă cuprinsă între 1,5 și 3,5 lei.
Andrada Ghira - mar, 08 oct. 2024, 11:25
Anunț mare despre sistemul SGR: curierul îți ia direct ambalajele de acasă și primești cei 50 de bani. Cine oferă serviciul

Nouă funcție lansată de Bringo și Carrefour le permite utilizatorilor să returneze sticlele și dozele pentru reciclare direct livratorului, la următoarea comandă. De asemenea, utilizatorii își recuperează garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat, pe care o pot folosi la următoarea comandă din Carrefour.

Sunt acceptate maximum 20 de ambalaje, iar taxa serviciului de colectare variază între 1,5 lei și 3,5 lei în funcție de numărul de ambalaje colectate și reprezintă costul operațional care permite funcționarea serviciului.

Sunt acceptate doar ambalajele SGR, care poartă simbolul „Ambalaj cu garanție” și sunt întregi, nedegradate și golite de conținut. În Sistemul Garanție- Returnare sunt incluse ambalaje din plastic, sticlă sau metal cu volum între 0,1L-3L.  Sacii trebuie să fie sigilați și curați, pentru a asigura integritatea și trasabilitatea ambalajelor.

De la lansarea pilot a serviciului, la începutul lunii iulie, s-au colectat deja 328.000 de ambalaje prin aplicația Bringo. Serviciul este disponibil exclusiv pentru comenzile plasate din Carrefour hipermarket, cu excepția orașelor Bacău, Reșița și Mangalia.

Bringo este prezent la nivel național în 37 orașe și are 180 de vendori disponibili în aplicație, Carrefour România fiind cel mai important partener de e-grocery.

Cum funcționează returnarea ambalajelor prin Bringo

1. Selectare Ambalaje: Înainte de a plasa comanda, trebuie selectat în aplicația Bringo numărul de ambalaje cu garanție pe care dorești să le returnezi (maximum 20 de ambalaje).

2. Pregătire: Ambalajele trebuie strânse într-o sacoșă sau sac, consumatorii trebuie doar să împartă ambalajele în două categorii: plastic și metal/ sticlă.

3. Predare Ambalaje: La livrarea comenzii, personal shopperul Bringo va prelua ambalajele pentru returnare.

4. Recuperare Garanție: După preluarea ambalajelor, garanția va fi returnată sub forma unui voucher în contul Bringo.

5. Utilizare Voucher: Voucherul poate fi folosit la următoarele comenzi prin Bringo din Carrefour, având o valabilitate de 12 luni.

Aplicația prin care ți se ridică direct de acasă, cât costă serviciul

Luna trecută, Cyber Micro Services, o companie din Iași înființată în 2021 de Bogatu Ion, cetățean român din Republica Moldova, a dezvoltat o aplicație care îi ajută pe consumatorii care doresc să scape de ambalajele cu sigla SGR, fără a merge la punctele de colectare, să se întâlnească cu cei care doresc să câștige bani preluând aceste ambalaje de la domiciliu.

Costul pentru preluarea ambalajelor de acasă este de 30 de bani per ambalaj, sumă ce se scade practic din cei 50 de bani cât este valoarea garanției pe care consumatorul și-ar recupera-o dacă ar merge singur la punctele de colectare ale magazinelor. Pentru cei care ridică ambalajul, câștigul este de 25 de bani per ambalaj.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa se aşteaptă la o scădere cu 22% a producţiei de vin în 2024
Franţa se aşteaptă la o scădere cu 22% a producţiei de vin în 2024
Vremea nefavorabilă a afectat producţia de vin a Franţei, care, potrivit estimărilor publicate marţi de Ministerul Agriculturii de la Paris, ar urma să se reducă până la 37,5 milioane......
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Retter a montat grinzile la structura 10 a lotului 1
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Retter a montat grinzile la structura 10 a lotului 1
Constructorul Retter a montat grinzile la structura 10 a lotului 1 Dumbrava - Mizil din A7 Ploieșit - Buzău, potrivit unor ...
Numărul companiilor de impact în insolvenţă iminentă a crescut cu 18% – date CITR
Numărul companiilor de impact în insolvenţă iminentă a crescut cu 18% – date CITR
Numărul companiilor de impact aflate în insolvenţă iminentă a crescut cu 18%, de la 6.949 la 8.190, iar cel al companiilor ...
Turcia şi Brazilia sunt principalii cumpărători de motorină rusească după embargoul impus de UE
Turcia şi Brazilia sunt principalii cumpărători de motorină rusească după embargoul impus de UE
Turcia şi Brazilia au fost principalii importatori de motorină şi păcură rusească, după ce a UE a interzis complet ...