‘Elveţia este o ţară bogată, care are mereu probleme cu finanţarea sistemului de pensii. Pentru noi, în Elveţia, e foarte important să avem discuţii cu partenerii pentru a găsi soluţii constructive. În acest context, doresc să menţionez că România beneficiază, prin intermediul Biroului Contribuţiei Elveţiene, de un grant de 181 milioane de franci elveţieni, un procent important din această sumă fiind utilizat pentru societatea civilă. Este vorba de 250 de proiecte, unde nu s-a înregistrat până în prezent nicio problemă’, a afirmat Jean-Hubert Lebet.
Potrivit acestuia, România este o ţară serioasă, dovedindu-se pe parcursul timpului – prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – un partener fiabil.
‘Când se spune despre România că nu e o ţară serioasă, mă enervez. Este pentru prima dată în 32 de ani de diplomaţie când aud că nu sunt probleme cu derularea unui proiect. Biroul Contribuţiei Elveţiene va continua colaborarea cu Ministerul Muncii şi îi mulţumesc doamnei ministru pentru modul în care decurge această relaţie de colaborare’, a mai spus ambasadorul Elveţiei.
Acesta a participat, joi, la dezbaterea ‘Reforma Pensiilor – de la experţi la public’, organizată de Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) şi Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE). Cele două centre implementează proiectul amintit în perioada iulie 2013 – octombrie 2014, proiectul având ca obiectiv implicarea actorilor sociali într-un proces deliberativ de elaborare a unei propuneri de politică publică privind reforma sistemului de pensii în România. Proiectul ‘Reforma Pensiilor – de la experţi la public’ este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă