Ambasadorul SUA a vizitat fabrica Ford din Craiova

Economica.net
10 12. 2015
1284636354-visiting-the-ford-factory--craiova_442281_31413800

Aceasta este prima vizită pe care o face ambasadorul american la uzina Ford de la sosirea sa la post în luna septembrie a acestui an, el afirmând că investiţia făcută de Ford în România este emblematică pentru forţa relaţiei economice şi comerciale dintre SUA şi România. Hans Klemm a precizat că unul din scopurile sale în calitate de ambasador este ‘creşterea prosperităţii pentru popoarele român şi american, prin creşterea fluxului de bunuri, servicii şi investiţii dintre ţările noastre’.

‘Preşedintele Iohannis, premierul Cioloş şi alţi membri ai guvernului României mi-au cerut să-mi concentrez eforturile şi energia în acest domeniu (n.r. – economic), să promovez investiţiile americane în România, să creştem schimburile comerciale dintre cele două ţări şi cred că compania Ford, prin investiţia în fabrica de la Craiova, este un exemplu foarte pozitiv despre ceea ce poate fi realizat în colaborarea dintre cele două ţări. Ford este o fabrică care poate fi luată ca un model în România, iar ajungerea producţiei la un milion de motoare este un exemplu a ceea ce se poate face la Craiova’, a spus ambasadorul american.

Hans Klemm a felicitat fabrica Ford din Craiova la momentul festiv prin care a marcat producerea motorului EcoBoost de 1 litru cu numărul un milion. ‘Doresc în continuare succes firmei Ford în Craiova şi în România, ca un exemplu a ceea ce tehnologia americană, creativitatea americană poate aduce României, şi, de asemenea, a ceea ce lucrul împreună cu o forţă de lucru română foarte bine pregătită poate aduce ţărilor noastre. (…) Aştept cu interes să mai fac şi alte vizite şi să văd cum înfăptuiţi viziunea dvs. de a creşte producţia la această fabrică foarte importantă’, a mai spus ambasadorul la fabrica Ford din Craiova.

Ambasadorul a subliniat că în parteneriatul strategic România-SUA există trei dimensiuni: securitate, politică şi economică. ‘Am responsabilitatea să lucrez în toate aceste trei dimensiuni, dar preşedintele Iohannis şi premierul mi-au cerut să mă axez pe domeniul economic şi comercial ca parte a efortului lor de a se asigura că România intră pe făgaşul unei dezvoltări economice sustenabile, pentru ca România să poată îndeplini aşteptările poporului său cu privire la un viitor mai prosper. (…) Dar am şi responsabilitatea ca ambasador al SUA, dată de preşedintele Obama, de a susţine companiile americane care caută să intre pe pieţele străine, să vândă produsele lor, să vândă serviciile lor sau să investească în alte ţări’, a mai afirmat el.

Cea mai recentă vizită a unui ambasador american la Craiova a avut loc în septembrie 2009, când ambasadorul Mark Gitenstein a participat la evenimentul de lansare a producţiei modelului Transit Connect, primul model pe care Ford a început să îl asambleze la această uzină, scrie Agerpres.

Echipa Ford a sărbătorit joi atingerea cifrei de un milion de motoare EcoBoost de 1,0 l fabricate de către uzinele de motoare din Craiova şi Koln, de la începutul producţiei acestuia în 2012. Motorul EcoBoost de 1,0 l este cel mai premiat motor pe care Ford l-a conceput, fiind desemnat Motorul Internaţional al Anului de patru ori consecutiv (în 2012, 2013, 2014 şi 2015).

‘Suntem foarte mândri şi onoraţi să primim astăzi vizita ambasadorului Klemm la fabrica Ford de la Craiova. Am avut ocazia să-i prezentam domnului ambasador întreaga uzină şi să discutăm în detaliu despre investiţiile noastre în România, ţinând cont de faptul că unitatea noastră de producţie din Craiova are o contribuţie majoră în ansamblul sistemului global de producţie al Ford’, a declarat Jan Gijsen, preşedintele Ford România.

De la preluarea uzinei în 2008, Ford a investit la Craiova peste 1 miliard de euro pentru a transforma Craiova într-una dintre cele mai moderne şi competitive unităţi de producţie pe care compania le deţine. Aproximativ 250 de milioane euro din întreaga investiţie au fost alocate uzinei de motoare care în prezent trimite motoare EcoBoost de 1,0 l unităţilor de producţie de vehicule Ford din Asia, Europa şi America de Nord.

Pe lângă investiţiile directe în unitatea de producţie din România, la fel ca peste tot unde îşi desfăşoară activitatea, compania Ford este activă şi în sprijinirea comunităţilor locale. Astfel, Ford s-a angajat ca, începând de anul trecut, să investească mai mult de jumătate de milion de dolari în proiecte comunitare locale la Craiova, ca parte a eforturilor globale ale companiei de a promova filantropia şi voluntariatul.

Uzina Ford Craiova are în prezent aproximativ 2.700 de angajaţi şi aproximativ 800 dintre aceştia lucrează în două şi trei schimburi in uzina de motoare. De asemenea, ca parte a sistemului de producţie global, flexbil si integrat al companiei Ford, secţia de Presaj si Caroserii de la Ford Craiova produce 31 derepere necesare fabricii Ford din Valencia pentru producţia modelelor recent lansate pe piaţă Ford S-MAX şi Ford Galaxy.