Ameninţările cu sancţiuni demonstrează ‘rea voinţă’ din partea Occidentului – Lavrov

Rusia a declarat joi că noile ameninţări cu sancţiuni formulate de către Occident la adresa sa reflectă 'reaua voinţă' a Washingtonului şi Bruxellesului de a respecta acordurile de pace privind Ucraina, relatează France Presse.
Economica.net - joi, 26 feb. 2015, 10:47
Ameninţările cu sancţiuni demonstrează 'rea voinţă' din partea Occidentului - Lavrov

‘În spatele acestor apeluri se ascunde reaua voinţă a protagoniştilor – SUA şi Uniunea Europeană – de a încerca punerea în aplicare a ceea ce s-a convenit la Minsk în 12 februarie’, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, referindu-se la încetarea focului în estul Ucrainei, negociată sub supravegherea Franţei şi a Germaniei, cu participarea Rusiei.

‘Cred că totul poate fi explicat foarte simplu. Ei încearcă să alimenteze isteria publică şi să deturneze atenţia de la necesitatea aplicării acordurilor de la Minsk’, a adăugat el.

‘Toată lumea înţelege perfect că nu există un armistiţiu ideal’, a spus în continuare Lavrov, invocând faptul că Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a raportat o scădere în intensitate a confruntărilor.

Secretarul de stat american John Kerry nu a exclus săptămâna trecută adoptarea unor sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei, denunţând ‘minciunile’ Rusiei privind implicarea sa în conflictul din Ucraina.

Şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, a afirmat miercuri că problema noilor sancţiuni ‘va fi pusă la nivel european’ în caz de atac al rebelilor proruşi asupra portului ucrainean Mariupol, de pe coasta Mării Azov.

Regimul de încetare a focului negociat la Minsk părea să fie respectat în cele din urmă miercuri în estul Ucrainei, autorităţile de la Kiev raportând o ‘scădere considerabilă’ a frecvenţei luptelor.

Aceste acorduri prevăd, de asemenea, retragerea armelor grele, care să permită crearea unei zone tampon extinse în jurul liniei frontului în partea de est a Ucrainei, care se confruntă de 10 luni cu un conflict sângeros între forţele guvernamentale şi separatişti proruşi.

Te-ar mai putea interesa și
Marile corporații tech generează profituri uriașe, peste piețele bursiere ale multor țări. Ce urmează în 2025 pentru Tesla, Amazon, Nvidia, Apple, Alphabet și Microsoft?
Marile corporații tech generează profituri uriașe, peste piețele bursiere ale multor țări. Ce urmează în 2025 pentru ...
Anul 2024 a fost încă un an de succes pentru grupul cunoscut sub numele de „Cei Șapte Magnifici” – companiile de tehnologie cu capitalizare uriașă care domină titlurile de presă și......
Compania de tehnologie financiară Ebury se extinde în statele baltice prin achiziția furnizorul lituanian de plăți internaționale ArcaPay
Compania de tehnologie financiară Ebury se extinde în statele baltice prin achiziția furnizorul lituanian de plăți internaționale ...
Ebury, firma globală de tehnologie financiară care sprijină întreprinderile mici și mijlocii să comercializeze și ...
J.T. Grup Oil a cumpărat barja JT Danube Terminal pentru 3 milioane de euro, navă care a aparținut Gazprom
J.T. Grup Oil a cumpărat barja JT Danube Terminal pentru 3 milioane de euro, navă care a aparținut Gazprom
Societatea J.T. Grup Oil S.A. i-a anunțat astăzi pe investitorii de Bursa de Valori București că a finalizat achiziționarea ...
România redevine importator net de gaze. Intră în țară gaze și din Ungaria
România redevine importator net de gaze. Intră în țară gaze și din Ungaria
În premieră în acest sezon rece, fluxul de gaze de la granița dintre România și Ungaria s-a inversat, astfel că acum ...