An-record pentru Kaufland, cel mai mare retailer din România. Își dublează investițiile și se extinde cu 13 magazine

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piața de retail alimentar din România și a patra companie din România după cifra de afaceri va investi anul acesta aproape dublu față de anul anterior. Covid-19 nu i-a schimbat planurile, astfel că până la finele anului financiar va avea 13 magazine în plus. Cifra de afaceri aferentă lui 2019 a crescut cu 9%.
Economica.net - mar, 09 iun. 2020, 10:32
An-record pentru Kaufland, cel mai mare retailer din România. Își dublează investițiile și se extinde cu 13 magazine

Retailerul german Kaufland reconfirmă că 2020 va fi un an de excepție, cel puțin din punct de vedere al investițiilor. Așa cum au anunțat la începutul anului, vor investi aproximativ 300 de milioane de euro pentru achiziția de noi terenuri, remodalări și inaugurări, cu 158 de milioane de eeuro mai mult decât în anul anterior. Până la finele anului financiar 2020 ( februarie 2021), retailerul va avea 13 magazine în plus, patru dintre acestea fiind deja inaugurate.  “Vom deschide în acest an financiar încă 9 magazine. Am deschis deja 4 filiale. O să avem un ritm de aproape 10 magazine pe an pentru fiecare an ce va urma. (…) Nu s-a schimbat nimic în planurile noastre. Investim în acest an aceasta sumă ( 300 de milioane de euro n.red). (…) În 2019, investițiile directe ale Kaufland au fost de 142 de miliaone de euro”, a Marco Hößl, Director General Kaufland România.

 În ceea ce privește cifra de afaceri aferentă anului calendaristic 2019, Kaufland a raportat un rulaj net de peste 11,8  miliarde de lei, față de 10,8 miliarde de lei cu un an în urmă (plus 9%).

Compania a contribuit direct la bugetul statului (VAB) în 2019 cu aproximativ 461 de milioane de euro, cu 32 de milioane de euro mai mult decât în anul anterior. “Indirect, contribuția Kaufland în economie a fost de  1,7 miliarde de euro având în vedere furnizorii de marfuri și servicii și partenerii companiei. Practic, pentru fiecare euro de contribuție directă a Kaufland România, 2,7 euro au fost generați indirect ”, a declarat Hößl.

Retailerul a colaborat în 2019 cu 2.300 de companii românești cărora le-a plătit 1,79 de miliarde de euro. Aceasta în condițiile în care, aproximativ 80% din furnizorii companiei sunt locali, față de 50% acum trei ani.

A explodat comerțul online

Unul dintre motoarele de creștere pentru business-ului Kaufland în 2020 este comerțul online. Managerul companiei susține că vânzările online dintr-o lună au egalat estimările pentru întreg anul. Mai mult, a avut succes inclusiv serviciul de comandă prin telefon care a permis accesul la cumpărături de la distanță pentru românii fără telefon inteligent și card bancar. “Magazin online a crescut enorm. Doar în luna aprilie am făcut cifrele pe care le plănuiam pentru tot anul.Cred că și în viitor online-ul devine mai important. Am observat, pe de altă parte, că sunt oameni mulți care nu au un smartphone sau acces la card. La serviciul nostru de cumpărăturri prrin telefon au apelat în jur de 2.500 de oameni pe zi. A fost și pentru angajații noștri o experineță foarte bună pentru că am avut mulți oameni de la birouri care nu au avut suficient de muncă. Am decis că nu trimitem în șomaj tehnic, gasim proiecte cu care putem susține oamenii în criză”, a mai povestit managerul Kaufland.

De altfel, potrivit lui Valter Hancaș, corporate affairs manager al Kaufland, angajații din departamentul de eenimente , spre exemplu, au susținut magazinul online.

Prețurile au crescut cu sub 1%

 

Referitor la situația prețurilor, managementul Kaufland susține că, în cazul lor, prețurile la alimente au crescut în medie cu sub 1%. „Creșterea prețurilor din ianuarie până acum la alimente este de sub 1% în cadrul concernului nostru. Poate fi o speculă care există în piață, dar este paralelă cu activitatea noastră”, a răspuns Hancaș la o î ntrebare ECONOMICA.NET referitoare la studiile de piață ce indică majorări de prețuri.

„Am redus termenele de plată la 7 zile (față de 30 de zile) și la 3 zile (față de 7 zile) în cazul furnizorilor de produse proaspete. Am făcut acest lucru pentru producătorii mici din România. Credem că pentru această categorie de furnizori suportul nostru a fost necesar. Am făcut acest lucru și în Republica Moldova. Am fost prima companie care a decis, independentă de deciziile guvernamentale, de a acorat un bonus de 1,6 milioane de euro angajatilor din linia unu- din magazine și depozite centrale”, a mai spus Hancaș.

Kaufland numără acum 132 de hypermarketuri în toată țara și peste 15.000 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski se va întâlni în Germania cu principalii aliați ai Ucrainei
Zelenski se va întâlni în Germania cu principalii aliați ai Ucrainei
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a indicat că va participa joi la o reuniune în Germania în format Ramstein, care reunește principalii aliați ai Ucrainei, pentru a discuta despre......
Elena Lasconi crede ca indiferent de data alegerilor, românii vor altceva după 35 de ani
Elena Lasconi crede ca indiferent de data alegerilor, românii vor altceva după 35 de ani
Președintele USR, Elena Lasconi, consideră că, indiferent de data alegerilor prezidențiale, politicienii de la putere ...
Bugetul pentru 2025 ar putea fi votat în Parlament abia în februarie
Bugetul pentru 2025 ar putea fi votat în Parlament abia în februarie
Bugetul de stat al României va fi prezentat în cadrul coaliției de guvernare până la data de 27 ianuarie.
Protest al militarilor programat pentru 17 ianuarie
Protest al militarilor programat pentru 17 ianuarie
Organizațiile sindicale din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională au anunțat, miercuri seara, ...