ANAF îşi schimbă sigla

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va avea o nouă identitate vizuală, siglele instituţiei şi ale structurilor subordonate fiind modificate, precizează un comunicat al ANAF.
Economica.net - joi, 19 dec. 2013, 13:47
ANAF îşi schimbă sigla

‘În contextul reorganizării instituţiei, care a implicat şi crearea unor structuri noi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îşi construieşte o nouă identitate. În acest sens, au fost modificate siglele instituţiei şi ale structurilor subordonate, alături de sigla generală a ANAF existând sigle specifice pentru Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Direcţia Generală a Vămilor, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, precum şi pentru Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice’, se spune în comunicat.

Sigla Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi siglele structurilor sale subordonate sunt construite pe baza aceleiaşi arhitecturi grafice, constând dintr-un logotip ANAF, simbol şi decriptor.

Logotipul ANAF are aceeaşi reprezentare grafică, atât în sigla Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală cât şi în siglele structurilor sale fără personalitate juridică sau ale unităţilor teritoriale ale acesteia. Logotipul constă din acronimul ‘ANAF’. Decupajul interior al literei A este însoţit de o formă semi-circulară, paralelă cu latura îngustă a triunghiului interior al literei, din această alăturare rezultând un element grafic în forma unui taler de balanţă. Ansamblul este folosit în ambele litere A din cadrul acronimului ‘ANAF’. Sigla ANAF va fi utilizată începând de la 1 ianuarie 2014.

Pentru fiecare structură se schimbă simbolul prin care este definită competenţa structurii respective. Astfel, pentru întreaga instituţie simbolul este un scut de culoare albastră de forma unui triunghi ascuţit cu laturile rotunjite, cu vârful orientat în jos şi cu o protuberanţă ascuţită pe latura superioară. Interiorul triunghiului este segmentat prin intersecţia în unghi drept a celor două mediane, spaţiile geometrice astfel rezultate fiind colorate în albastru (stânga sus şi dreapta jos), respectiv alb.

Pentru Direcţia Generală Antifraudă Fiscală simbolul constă într-un profil cap de acvilă, orientat spre stânga, de culoare albă, încadrat într-un pătrat de culoare roşie.

În cazul Direcţiei Generale a Vămilor, logotipului îi este asociat simbolul astrologic al comerţului constând într-un baston înaripat cu doi şerpi încolăciţi în jurul lui, în culoare albastră.

Simbolul Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili este reprezentat printr-o serie de trei trapeze dreptunghice dispuse vertical şi paralel, în culoare albastră, primul trapez din stânga având o înălţime inferioară celorlalte două ale căror dimensiuni sunt identice.

Pentru Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice a fost adoptat ca simbol conturul hărţii României, în culoare albastră, cu evidenţierea de culoare albă a competenţei teritoriale a unităţii respective.

Redefinirea identităţii vizuale a instituţiei a fost realizată în cadrul unui amplu proiect cu finanţare din fonduri europene având ca obiectiv dezvoltarea unui parteneriat viabil între ANAF şi contribuabili.

Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 7,09 milioane lei, din care 6,02 milioane lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European şi 1,06 milioane lei – cofinanţarea eligibilă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în calitate de beneficiar.

Obiectivul proiectului este creşterea gradului de conformare voluntară a contribuabililor prin consolidarea civismului fiscal, iar principalele activităţi ale proiectului presupun dezvoltarea şi implementarea unei analize a componentei relaţionale contribuabil – administraţie fiscală, conştientizarea şi educarea fiscală a contribuabililor, construirea unui mecanism decizional consultativ ANAF – contribuabili şi instruirea unui număr de 188 de funcţionari publici în vederea elaborării şi dezvoltării unor proceduri şi instrumente de comunicare precum şi a gestionării unei campanii media ce vor eficientiza relaţia cu contribuabilii.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 34 de luni.

Prin implementarea proiectului se are în vedere obţinerea a cinci rapoarte de analiză şi de interpretare cantitativă şi calitativă de date statistice, un manual de identitate vizuală ce va contribui la ‘rebrandingul’ instituţional prin reconfigurarea siglei instituţiei, un concept de portal pentru ANAF, dezvoltarea unei campanii de conştientizare şi educare fiscală a contribuabililor (media, directă, outdoor), o consultare publică pilot, elaborarea de proceduri de comunicare în vederea eficientizării relaţiei cu contribuabilii, precum şi instruirea unor funcţionari publici în gestionarea unei campanii media şi tehnici de comunicare.

Te-ar mai putea interesa și
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul şi-ar putea majora semnificativ exporturile de ţiţei de la portul turcesc Ceyhan, a declarat luni ministrul Energiei, Almasadam Satkaliyev, o decizie care ar reduce ponderea de peste......
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Miliardarul american Elon Musk, desemnat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, să conducă un departament care va ...
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu ar trebui să existe amenzi în Uniunea Europeană pentru companiile ...
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru a apăra libertatea și democrația
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru ...
În urma desfășurării ieri a turului I al alegerilor prezidențiale, Fundația Romanian Business Leaders a transmis un ...