ANAF va redistribui 46 de posturi către MFP şi 55 de posturi la Garda Financiară

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va avea un număr maxim de 24.748 de posturi pentru aparatul propriu, după transferarea a 46 de posturi către aparatul propriul al Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi a altor 55 către Garda Financiară, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern.
Economica.net - mar, 14 aug. 2012, 13:09
ANAF va redistribui 46 de posturi către MFP şi 55 de posturi la Garda Financiară

În prezent, Ministerul Finaţelor Publice are prevăzut un număr maxim de 1.867 de posturi pentru aparatul propriu, inclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului. La rândul său, ANAF are maxim 29.100 de posturi, din care 24.849 sunt pentru aparatul propriu şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, 3.159 pentru Autoritatea Naţională a Vămilor şi 1.092 pentru Garda Financiară.

Noul act normativ are ca scop armonizarea atribuţiilor aparatului propriu al Ministerului de Finanţe cu modificările legislative efectuate prin mai multe hotărâri anterioare ale Guvernului privind organizarea şi funcţionarea MFP şi ANAF, precum şi actualizarea numărului de posturi ca urmare a acestor modificări.

Totodată, la baza acestui proiect de hotărâre se află „necesitatea eficientizării activităţii ANAF în vederea asigurării suportului necesar implementării şi monitorizării măsurilor strategice de reformă, precum şi a punerii în aplicare, la nivelul Gărzii Financiare, a sentinţelor judecătoreşti definitive sau irevocabile, cu soluţie de anulare a actelor administrative de eliberare din funcţie şi de reîncadrare a salariaţilor în procesul de reorganizare a ANAF din anul 2011”, potrivit notei de fundamentare.

Astfel, vor fi reduse 101 posturi din aparatul propriul al Ministerului de Finanţe, ca urmare a preluării Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale de către Ministerul Afacerilor Europene şi a Unităţii Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat de către Secretariatul General al Guvernului.

Ministerul va lua 46 de posturi de la ANAF ca urmare a înfiinţării Direcţiei Generale de Inspecţie Economico-Financiară, printr-o Ordonanţă de urgenţă a Guvernului din 2011. MFP va avea în total maxim 1.794 de posturi, excusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Actul normativ propune includerea Direcţiei generale de inspecţie economico-financiară şi a Biroului vânzare certificate de gaze cu efect de seră valabile post-2012 în aparatul propriu al ministerului, precum şi eliminarea din acesta a Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale şi a Unităţii centrale pentru coordonarea parteneriatului public-privat.

ANAF va avea în final 24.748 de posturi maxim pentru aparatul propriu, după redistribuirea celor 46 de posturi către Ministerul de Finanţe şi a 55 de posturi către Garda Financiară, în vederea punerii în aplicare a sentinţelor judecătoreşti definitive sau irevocabile, cu soluţie de anulare a actelor administrative de eliberare din funcţie şi de reîncadrare a salariaţilor pe posturile deţinute anterior, care au caracter executoriu, dat fiind numărul insuficient de posturi vacante, necesare în acest scop.

Aparatul propriu al ANAF va include Direcţia Corpul de control ca direcţie subordonată Direcţiei generale de integritate. Tot în cadrul aparatului propriu se va înfiinţa Direcţia generală de strategie, reformă şi cooperare internaţională, care va asigura suportul necesar implementării şi monitorizării centralizate a măsurilor strategice de reformă care au loc la nivelul ANAF. totodată, va reprezenta motorul schimbărilor care se for efectua la nivelul instituţiei, în acord cu Memorandumul „Programul multianual de modernizare a administraţiei fiscale” şi cu proiectul de modernizare a administraţiei fiscale aflat în curs de negociere cu Banca Mondială.

Noua direcţie generală va prelua activitatea Direcţiei de cooperare internaţională, care se desfiinţează, precum şi activitatea de planificare strategică de la actuala Direcţie generală de planificare strategică şi monitorizare a realizării creanţelor bugetare.

Propunerea de hotărâre prevede ca Autoritatea Naţională a Vămilor să fie condusă de un vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu rang de subsecretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru. În subordinea vicepreşedintelui ANAF care conduce Autoritatea Naţională a Vămilor se organizează şi funcţionează, potrivit legii, cabinetul demnitarului.

Numărul maxim de posturi pentru Autoritatea Vămilor rămâne la 3.159, inclusiv postul de demnitar şi cabinetul acestuia.

Te-ar mai putea interesa și
Adăugarea CATL pe lista colaboratorilor armatei chineze ar putea să-l pună pe Elon Musk într-o situație delicată
Adăugarea CATL pe lista colaboratorilor armatei chineze ar putea să-l pună pe Elon Musk într-o situație delicată
Adăugarea de către Washington a CATL la o listă de firme despre care se spune că colaborarea cu armata chineză ar putea să-l pună pe fondatorul Tesla, Elon Musk, într-o situație dificilă,......
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un „război hibrid” al Rusiei împotriva Republicii Moldova
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un „război hibrid” al Rusiei împotriva ...
Şefa diplomaţiei europene, Kaja Kallas, a acuzat marţi seara Rusia că "utilizează gazul ca armă" şi că duce un "război ...
Premier Energy a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova
Premier Energy a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova
Conducerea Premier Energy PLC informează piața în legătură cu faptul că filiala sa, Navitas, din Republica Moldova ...
Depozitele de gaze ale Europei se golesc cu viteză din cauza frigului. Au ajuns la 70% față de 86% anul trecut
Depozitele de gaze ale Europei se golesc cu viteză din cauza frigului. Au ajuns la 70% față de 86% anul trecut
Europa scoate gaze din rezervele sale cu cea mai mare viteză din ultimii şapte ani, pe măsură ce vremea friguroasă creşte ...