‘Este o zi foarte importantă pentru Bursa de Valori Bucureşti şi pentru România. Dacă ne uităm în spate vedem că sunt peste 20 de ani de activitate, ani în care s-a dovedit că economia românească are nevoie de o piaţă de capital solidă. Au fost listate companii, precum Petrom, Electrica, Romgaz, Transelectrica, Transgaz, Fondul Proprietatea, cele 5 SIF-uri. Pentru companiile de stat nu a însemnat doar un acces la finanţare, ci şi o creştere a gradului de transparenţă. Provocarea principală pentru piaţa de capital va fi atragerea companiilor din mediul privat. Este nevoie de o transparenţă pe piaţa de capital pentru trecerea de la statutul de piaţă de frontieră la piaţă emergentă’, a afirmat Dragu.
Potrivit ministrului Finanţelor, prognozele arată că, în următorii doi ani, Bursa de Valori Bucureşti ar putea înregistra o creştere substanţială, iar valoarea tranzacţionată va putea depăşi 16 miliarde de lei.
‘Am urmărit evoluţia pieţei de capital şi am constatat o creştere continuă, de exemplu, de peste 12 procente a valorii Bursei şi o valoare tranzacţionată ce depăşeşte 12 miliarde de lei. Există o legătură între o piaţă de capital puternică şi creşterea economică. Investitorii au de câştigat de pe urma acestei pieţe. Din prognozele noastre observăm că pentru următorii doi ani Bursa de Valori Bucureşti ar putea înregistra o creştere până la 176 miliarde (lei, n.r.), iar valoarea tranzacţionată ar putea să depăşească 16 miliarde’, a menţionat Anca Dragu.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează, joi, evenimentul de inaugurare a Anului Bursier 2016, în cadrul căruia vor fi acordate o serie de distincţii celor care au contribuit la dezvoltarea pieţei de capital din România, în 2015.
În cadrul evenimentului, care beneficiază de prezenţa a peste 350 de persoane, au fost invitaţi să susţină discursuri: Lucian Anghel – preşedintele BVB, Anca Dragu – ministrul Finanţelor Publice şi Marius Bostan – ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.