ANCOM a bugetat pentru 2017 investiţii de 40 de milioane de euro. Ce proiecte va finanţa autoritatea
Directorul general al ANCOM, Cătălin Marinescu, a demisionat cu efect de la sfârşitul lunii aprilie, după opt ani la conducerea instituţiei. Viitoarea conducere va fi numită de preşedinte, la propunerea premierului.
Noul preşedinte al ANCOM şi, probabil, vicepreşedinţii săi – Marinescu a condus instituţia fără vicepreşedinţi – vor avea în grijă un buget de cheltuieli de capital (investiţii) de 178,47 milioane lei (aproximativ 40 de milioane de euro), puţin mai mare decât cel de anul trecut, de 162,73 milioane de lei.
Cheltuielile de capital prevăzute în bugetul pentru 2017 cuprind 90,3 milioane lei (20 milioane euro) pentru echipamente, au precizat reprezentanţii ANCOM la solicitarea ECONOMICA.NET. Aici intră sistemul de virtualizare a serverelor, dezvoltarea proiectului de inventariere, la nivel naţional, a reţelelor publice de comunicaţii electronice, realizarea platformei de raportare a incidentelor de securitate la nivelul reţelelor şi dotarea ANCOM cu echipamente IT.
În bugetul de investiţii sunt prinse şi 60,26 milioane lei (13,2 milioane euro) pentru diverse sisteme software, un sistem informatic de resurse umane de tip ERP şi licenţe software.
Alte 12,92 milioane lei (2,8 milioane euro) merg la investiţii în sediile şi imobilele ANCOM, iar 4,25 milioane lei vor fi cheltuite pe aparatură şi birotică.
Bugetul ANCOM pe 2017 prevede cheltuieli totale de 371,329 milioane lei (82 milioane euro), din care aproximativ jumătate pentru investiţii, detaliate mai sus, respectiv 102,87 milioane lei (22 milioane euro) cheltuieli de personal.