Anunţul implică un contract de achiziţii publice, a cărui durată de finalizare este de 45 de zile începând de la data atribuirii. Obiectul contractului implică achiziţionarea de echipamente hardware şi licenţe software pentru sistemul IT utilizat, în vederea furnizării serviciului de portabilitate a numerelor.
În ceea ce priveşte garanţia acestor echipamente, cerinţa este de minimum 36 de luni, cu deplasare ‘on site’ pentru toate produsele. Perioada de garanţie va demara din momentul semnării procesului-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a tuturor produselor, iar pe durata acesteia furnizorul are obligaţia de a remedia defecţiunile produselor furnizate în termen de maxim două zile lucrătoare de la notificare, fără costuri pentru achizitor. Înlocuirea temporară a unui echipament nu va putea depăşi 30 de zile calendaristice, iar în cazul în care produsul defect nu poate fi reparat în acest interval furnizorul are obligaţia de a înlocui deîndată produsul defect cu altul nou, cu performanţe similare sau superioare, cu titlu definitiv, fără a solicita costuri achizitorului.
Conform anunţului din SEAP, principalele modalităţi de finanţare şi plată sunt din veniturile proprii ale ANCOM, valoarea estimată a contractului fiind de 2,664 milioane lei, fără TVA (circa 570.000 de euro).
Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 septembrie, ora 15:00, iar ultima zi pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 19 septembrie, ora 15:00. De asemenea, deschiderea ofertelor şi evaluarea acestora este programată pentru data de 17 octombrie, la ora 18:00.
Perioada minimă pe parcursul căreia ofertantul trebuie să îşi menţină oferta este stabilită la 90 de zile de la termenul-limită de primire a ofertelor.
Potrivit datelor ANCOM, în primele 6 luni ale anului, au fost portate în România peste 440.700 de numere de telefon, numărul total al acestora ajungând, din 2008 şi până prezent, la circa 3,057 milioane.
Din numărul total de portări efectuate pe parcursul acestui an, 415.377 au fost numere de telefonie mobilă, dintre care aproape jumătate (197.382) au fost atrase în reţeaua RCS&RDS, în timp ce Orange a câştigat prin portare 88.501 de utilizatori, urmat de Vodafone (83.336), Telekom Romania Mobile Communications (33.600) şi Telekom Romania Communications (12.538).
În ceea ce priveşte telefonia fixă, în prima jumătate din 2016, au fost finalizate 25.371 de cereri de portare a numerelor fixe, dintre care 10.516 numere au fost portate în reţeaua RCS & RDS, 6.368 în reţeaua UPC România, 3.018 au fost câştigate de operatorul Vodafone, 2.857 de Orange şi 1.537 de numere au fost portate în reţeaua Telekom Romania Communications.
Portabilitatea oferă utilizatorilor de telefonie libertate deplină de alegere pentru că permite păstrarea numărului de telefon la schimbarea furnizorului de telefonie