ANCPI va plăti 28 milioane de lei pentru înregistrarea imobilelor care aparțin Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD)

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobilară (ANCPI) va plăti aproximativ 28 de milioane de lei pentru înregistrarea imobilelor care aparțin  Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în evidențele de cadastru și carte funciară. Reprezentanții ANCPI și ARBDD au semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru înregistrarea sistematică a proprietăților care însumează o suprafață de peste 173.000 de hectare.
Economica.net - joi, 11 iun. 2020, 10:44
ANCPI va plăti 28 milioane de lei pentru înregistrarea imobilelor care aparțin  Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD)

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), a alocat 27,586 milioane de lei din veniturile proprii pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în 116 sectoare cadastrale din 11 comune din județul Tulcea (C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina și Valea Nucarilor).

Contractul semnat joi, 11 iunie, de ANCPI și ARBDD, prevede sumele care vor fi plătite anual pentru lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților. Astfel, în anul 2020, ANCPI va deconta 5,7 milioane de lei, în 2021 – 13,5 milioane de lei, în 2022 – 3,33 milioane de lei, iar în 2023 – 4,99 milioane de lei.

„Contractul pe care l-am semnat astăzi prevede deschiderea cărților funciare pentru o suprafață de peste 173.000 de hectare din 116 sectoare cadastrale din 11 unități administrativ-teritoriale din județul Tulcea. Trebuie să precizez că este vorba despre cel mai mare contract de finanțare încheiat de ANCPI cu o instituție publică. Așa cum am mai spus, oferim atât banii – aproape 28 de milioane de lei, dar și know-how-ul de care are nevoie oricine desfășoară lucrări de o asemenea anvergură. Specialiștii noștri vor participa activ la acest proces, astfel încât obiectivul să fie atins, iar la finalul lucrărilor să putem ști cu exactitate situația tehnico-juridică a fiecărui metru de pământ din acest areal”, a precizat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI.

„Când vom întocmi cadastrul, vom avea un instrument complet de administrare a suprafeței Deltei Dunării și le mulțumesc partenerilor de la MLPDA și ANCPI pentru implicare în materializarea acestui proiect”, a menționat Ion MUNTEANU, guvernatorul ARBDD.

Potrivit contractului de finanțare, ARBDD trebuie să încheie contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor, cu respectarea legislației în vigoare.

Totodată, contractele încheiate de ARBDD pentru înregistrarea sistematică a imobilelor nu trebuie să depășească prețul mediu pe hectar rezultat din achizițiile de servicii de cadastru general realizate de ANCPI în cadrul Programului national de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF), care este de aproximativ 160 de lei (TVA inclus).

De asemenea, pentru a beneficia de sumele prevăzute în contract, ARBDD trebuie să se asigure că lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Te-ar mai putea interesa și
Mega Image a investit anul trecut 8,8 milioane de lei în panouri fotovoltaice
Mega Image a investit anul trecut 8,8 milioane de lei în panouri fotovoltaice
Retailerul alimentar Mega Image, parte a grupului olandezo-belgian Ahold Delhaize, a continuat anul trecut investițiile în energia verde. La finalul anului trecut avea 43 de centrale fotovoltaice......
Nicuşor Dan: Consiliul General – acord pentru modernizarea sistemului de iluminat în şapte zone din oraş
Nicuşor Dan: Consiliul General – acord pentru modernizarea sistemului de iluminat în şapte zone din oraş
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi-a dat acordul pentru proiectul privind modernizarea şi eficientizarea ...
Lasconi: I-am transmis lui Iohannis că mandatul lui s-a încheiat şi trebuie să-şi dea demisia
Lasconi: I-am transmis lui Iohannis că mandatul lui s-a încheiat şi trebuie să-şi dea demisia
Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat că la consultările la Cotroceni i-a comunicat preşedintelui Klaus Iohannis ...
Klaus Iohannis nu a desemnat premierul. Negocierile continuă și astăzi. Președintele speră că după numirea președinților celor două camere se va putea face și guvernul
Klaus Iohannis nu a desemnat premierul. Negocierile continuă și astăzi. Președintele speră că după numirea președinților ...
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații după consultările pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu partidele ...