„Obiceiurile românilor se schimbă: se duc mai rar în magazinele noastre şi e normal, pentru că stau acasă. Aşa că începând de luni, ne-am transformat magazinele proprii în Call Center. Acest lucru înseamnă că avem Call Center-ul principal, cu angajaţi care lucrează de acasă, dar şi Call Center-uri secundare. Angajaţii din aceste magazine au dobândit competenţe de Call Center, iar o parte dintre ei au fost mutaţi în back office”, a spus directorul Telekom.
De asemenea, angajaţii din magazinele stradale, rămase deschise, continuă să servească clienţii, însă şi aceştia pot prelua activitatea de Call Center atunci când nu exista trafic în magazine.
Potrivit datelor grupului, Telekom Romania a luat toate măsurile necesare pentru a proteja toți angajații, prin implementarea programului Work from Home. La acest moment, din 5.000 de angajați ai companiei, 3.200, reprezentând 64% din numărul total de angajați, lucrează de acasă. Practic, în prezent, 100% din forța de muncă eligibilă pentru munca de acasă își desfășoară activitatea în propriile case.
De altfel, la sfârşitul lunii martie, CEO-ul companiei Miroslav Majoros, declara că grupul Telekom România nu va efectua concedieri în perioada următoare şi nici nu va trimite oameni în şomaj tehnic.
Acesta anunţa, la acea dată, că angajaţii care lucrau în magazinele care au fost închise, cum sunt cele din mall-uri, au fost transferaţi pe alte posturi, în principal de call center. Mai mult, spunea CEO-ul companiei, dacă Guvernul va înnăspri măsurile pentru a limita răspândirea noului coronavirus, şi magazine vor fi închise, toţi angajaţii de acolo vor fi transferaţi către call center.
De asemenea, majoritatea angajaţilor din Call Center lucrează de acasă.
Luni, preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat că prelungeşte starea de urgenţă cu încă o lună, până pe 16 mai.