“Nu puţine sunt acele situaţii în care responsabilii de recrutare sunt presaţi de timp şi sar peste anumite etape sau paşi în selecţia candidaţilor, de multe ori accentul punându-se mai mult pe cantitate, decât pe calitate. Dacă până acum ceva timp un proces de recrutare dura chiar şi o lună, sunt profiluri pentru care candidaţii primesc răspunsul final, inclusiv oferta de angajare, de la primul interviu”, spune Raluca Peneş.
Tinerii născuţi în perioada 1980-2000 sunt tot mai des recrutaţi de pe reţelele de socializare
Tinerii din generaţia Millennials, născuţi în perioada 1980-2000, sunt tot mai frecvent recrutaţi de pe reţelele de socializare, spun recrutorii Smartree.
„Tinerii din generaţia Millennials, născuţi în perioada 1980-2000, sunt destul de greu de abordat de către angajatori. Pentru aceştia salariul nu este cel mai important şi, de departe, nici singurul aspect pe care aceştia îl iau în considerare în alegerea unui loc de muncă. De aceea procesul de recrutare este diferit”, spune Raluca Peneş.
Criteriile importante în alegerea locului de muncă pentru candidaţii care fac parte din generaţia Millennials sunt pachetul de beneficii extrasalariale, flexibilitatea programului de lucru, oportuniţăţile de a evolua profesional cât mai rapid, distanţa fata de domiciliu, mediul organizaţional, spun recrutorii Smartree.