Angajaţii companiei franceze Cartier au încetat greva istorică declanşată săptămâna trecută

Economica.net
22 10. 2013
cartier_flagship_store_citade_jardim_mall_sao_paolo_brazil_07547900

„Protocolul acordului final reflectă voinţa conducerii, exprimată de mai multe luni, de a ameliora condiţiile de plată a primelor eşaloane, muncitori şi angajaţi ai CJI”, a precizat conducerea companiei Cartier Joaillerie International (CJI).

Angajaţii atelierului din Reims şi-au reluat activitatea luni dimineaţă. Ei au declanşat o grevă istorică, marţi, 15 octombrie, cerând o creştere a salariului net cu 200 de euro pe lună. Muncitorii au venit la Paris pentru a protesta, vineri, în faţa sediului central al companiei Cartier, aflat pe Rue de la Paix Nr. 13.

Compania Cartier face parte din grupul elveţian Richemont, unul dintre liderii mondiali din industria produselor de lux, care deţine şi alte mărci de renume, precum Van Cleef, Arpels şi Mont Blanc.

Înfiinţată la Paris, în 1847, de Louis-François Cartier, compania a devenit celebră graţie nepotului fondatorului, Louis Cartier, şi a rămas în proprietatea familiei Cartier până în 1964.

În 1899, Alfred Cartier a decis să mute această companie familială pe Rue de la Paix Nr. 13 din Paris, actuala adresă a firmei şi centrul istoric al firmei. Cartier are birouri la Londra, din 1902, şi la New York, din 1909.