Angela Merkel cere industriei auto din Germania să acţioneze pentru restabilirea încrederii în acest sector

Cancelarul Angela Merkel a cerut, joi, jucătorilor din industria auto germană să acţioneze pentru restabilirea încrederii în acest sector, după ce afacerea Dieselgate a fost una dintre problemele cheie dezbătute în campania pentru alegerile din 24 septembrie, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - joi, 14 sept. 2017, 14:28
Angela Merkel cere industriei auto din Germania să acţioneze pentru restabilirea încrederii în acest sector

Industria auto ‘trebuie să facă totul pentru a-şi recâştiga rapid credibilitatea şi încrederea, în interesul său şi al angajaţilor din industria germană’, a afirmat Merkel, în discursul rostit la deschiderea Salonului Auto de la Frankfurt (IAA), care include aproximativ 1.000 de expozanţi din 39 de ţări.

A 67-a ediţie a IAA vine la doi ani după ce producătorul auto german Volkswagen a recunoscut că a manipulat emisiile poluante ale autovehiculelor diesel (Dieselgate).

‘Ei nu şi-au provocat doar lor pagube, ci au dezamăgit consumatorii şi autorităţile’, a declarat oficialul german, referindu-se la grupurile auto implicate în scandalul emisiilor.

‘Trebuie să învăţăm din greşelile noastre şi să ne asigurăm că nu se vor repeta în viitor’, a avertizat Merkel, supranumită uneori şi ‘cancelarul auto’ sau ‘cancelarul maşină’, din cauza legăturilor extrem de strânse cu puternica industrie auto germană.

Totuşi, cancelarul Germaniei a descris sectorul auto, care are aproximativ 800.000 de angajaţi, ca pe o ‘industrie cheie’ şi ‘un motor solid de creştere’.

Începând din luna septembrie 2015, când Volkswagen a recunoscut că a manipulat emisiile poluante ale autovehiculelor diesel, Guvernul condus de Angela Merkel a fost criticat pentru că nu face suficient pentru a diminua poluarea provocată de maşini, dar şi pentru legăturile strânse cu producătorii auto. Executivul de la Berlin vrea să arate că ia măsuri, în timp ce organizaţiile de mediu încep să obţină câştig de cauză în justiţie pentru a forţa marile oraşe să interzică circulaţia vehiculelor diesel. În acelaşi timp, miniştrii nu vor să prejudicieze o industrie care este cel mai mare exportator al Germaniei şi asigură 800.000 de locuri de muncă.

Marea Britanie şi Franţa intenţionează să interzică vânzările de autoturisme pe benzină şi motorină din 2040, când se vor comercializa doar vehicule electrice, ca parte a planului de reducere a poluării, în timp ce Tesla, cel mai mare producător auto în termeni de capitalizare bursieră, a livrat primilor 30 de clienţi – toţi angajaţi ai săi – cel mai nou model, sedanul Model 3, destinat să devină un automobil electric accesibil publicului larg.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...