ANIS extinde programul TechTalent Growth, prin care oferă angajaților din orice companie cursuri IT gratuite

Companiile de orice dimensiuni şi din domenii de activitate diferite pot înscrie proprii angajaţi la cursurile gratuite IT derulate prin programul TechTalent Growth, a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).
Lidia Neagu - mar, 23 mart. 2021, 10:55
ANIS extinde programul TechTalent Growth, prin care oferă angajaților din orice companie cursuri IT gratuite

„Începând de astăzi (marţi, 23 martie 2021, n.r.), la cursurile IT organizate de ANIS prin programul TechTalent Growth, companii din diferite domenii de activitate, indiferent de dimensiune, dar cu potenţial de inovaţie, îşi pot înscrie angajaţii pentru perfecţionare în următoarele domenii: programare (DevOps şi Java), web design, administrare de baze de date, DPO. Companiile care decid să înscrie angajaţi la cursurile IT gratuite trebuie să aibă sediul principal sau secundar din afara Bucureştiului şi a judeţului Ilfov. Participanţii la cursuri trebuie, de asemenea, să fie angajaţi cu contract de muncă, integral sau parţial la compania ce aplică la acest program”, arată sursa citată.

Cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman, TechTalent Growth (POCU/464/3/12/128239) se derulează în perioada 2020-2021, dar înscrierile la cursuri se poate face doar până la finalul lunii aprilie.

Companiile pot selecta pentru angajaţii lor unul dintre cele cinci cursuri disponibile în program, respectiv: Programare (DevOps şi Java), Baze de Date, Web design (toate la nivel avansat) şi un Curs de formare Data Protection Officer (DPO). Un angajat poate participa la un singur curs şi este încurajată participarea persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani.

Cursurile, ce certificate ANC, se desfăşoară online, fiind susţinute de formatori cu o vastă experienţă în traininguri şi cursuri IT. Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

În cadrul ANIS sunt 140 de membri, atât companii mici, cât şi multinaţionale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, şi peste 41.000 de angajaţi.

Cifra de afaceri generată de aceste companii se ridică la peste 3,6 miliarde de euro.

Citește și:

Ovidiu Pinghioiu, Cegeka România: Mediul de afaceri ar putea să facă mai mult pentru sectorul IT

ANIS: Economia digitală, estimată până la 16% din PIB la nivelul anului 2019

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...