ANOFM va organiza în luna iunie 67 de programe gratuite de formare profesională

Economica.net
22 05. 2020
ukcourse2011_33073900

Cele mai multe locuri disponibile se regăsesc în cadrul programelor de formare pentru următoarele profesii: inspector (referent) resurse umane – 126 persoane, lucrător în comerţ – 76 persoane, operator introducere validare şi prelucrare date – 70 persoane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 67 persoane, contabil – 56 persoane, frizer – 56 persoane, lucrător în structuri pentru construcţii – 56 persoane, manichiurist, pedichiurist – 42 persoane, cofetar- patiser – 39 persoane, comunicare în limba engleză – 39 persoane.

„În ultimele luni, ne-am concentrat pe implementarea măsurii de acordare a şomajului tehnic. Ne-am străduit ca banii să ajungă cât mai rapid la oameni şi suntem bucuroşi să vedem în această perioadă că mare parte a contractelor de muncă au fost reactivate şi primim semnale că acest trend va continua şi în perioada următoare. Asta ne demonstrează că măsura şomajului tehnic a fost una bună, care i-a ajutat pe români să-şi păstreze locurile de muncă, facilitând totodată o relansare economică rapidă.
Acum, datoria noastră este să privim spre viitor şi să implementăm noi măsuri care să sprijine piaţa muncii. ANOFM organiza şi înainte de criza sanitară programe gratuite de formare profesională, însă ele au devenit cu atât mai importante în această perioadă. Ne-am luat toate măsurile de protecţie necesare, iar cursurile vor putea fi urmate inclusiv online. Tocmai de aceea, îi încurajez pe toţi cei care doresc să se specializeze într-un anumit domeniu, să se înscrie cu încredere la programele ANOFM de formare profesională”, a declarat Victor Picu, preşedinte ANOFM.

Judeţele în care, în luna iunie 2020, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (252 persoane), Dâmboviţa (182 persoane) şi Prahova (106 persoane).

În perioada stării de alertă, pregătirea teoretică şi pregătirea practică pentru cursurile de formare profesională se pot organiza atât online, cat şi în conformitate cu prevederile din dosarul de autorizare, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi a celor pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, conform Ordinului comun al ministrului muncii şi protecţiei sociale şi al ministrului sănătăţii, nr. 3.577 din 15 mai 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 403 din 16 mai 2020.

Potrivit sursei citate, domeniile de activitate şi instrucţiunile privind autorizarea furnizorilor de formare profesională să desfăşoare programe de formare profesională a adulţilor în sistem online se stabilesc prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea „Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.